Erdoğan hakim ve savcılara seslendi: Vicdanınızı ve imzanızı hiç kimsenin emrine vermemenizi istiyorum

Yeni atanan hakim ve savcılara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İçinizde çok para kazanmak isteyen varsa yanlış mesleği seçtiğini bilmelidir" sözlerini kullandı

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "23. Dönem Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreni"ne video konferansla katılım gerçekleştirdi.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Hakim ve savcının asıl murakıbı kendi vicdanıdır. Mahkeme salonlarında ve adliye binalarında yazan 'Adalet mülkün temelidir' sözü daima rehberiniz olmalıdır" dedi.

Yeni yargı paketleri yolda

Erdoğan ayrıca, Meclisin yeni yasama döneminde yeni yargı paketlerinin sunulacağı sinyalini verdi.

"İmzanızı kimsenin emrine vermeyin"

Türkiye'de "kimi zaman darbe ve vesayet güçlerinin, kimi zaman FETÖ'nün etkisi altına giren" adalet sisteminin milletin gözüne örselendiğini söyleyen Erdoğan, "Bunun için sizlerden vicdanınızı ve imzanızı, Allah korkusu ve uygulamakla yükümlü olduğunu kanunlar dışında asla, hiçbir kimsenin emrine vermemenizi istiyorum" ifadelerini kullandı.

erddoğan-haber-içi.jpg
Erdoğan, kura törenine video konferansla katıldı / Fotoğraf: AA

 

"Çektiğiniz sıkıntılar gece başınızı yastığa koyduğunuzdaki huzurla mukayese edilemez"

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Böyle ilkeli davrandığınızda hayatın izin için daha zor olacağından şüpheniz olmasın. Ama gece başınızı yastığa koyduğunuzda içinizde hissedeceğiniz huzurun ve mutluluğun bedeli bu sıkıntıların hiçbirisiyle mukayese edilemez"

"İçinizde çok para kazanmak isteyen varsa yanlış mesleği seçmiştir"

"Vasat bir kanunla iyi hakim ve savcılar adaleti tesis edebilir" diyen Erdoğan, "Ama vicdanı olmayan hakim ve savcıların elinde, en mükemmel kanunlar bile birer zulüm aracına dönüşebilir" düşüncesini dile getirdi. Cumhurbaşkanı, çok para kazanmak isteyenlerin yanlış mesleği seçtiğini belirtti:

"İçinizde çok para kazanmak isteyen varsa yanlış mesleği seçtiğini bilmelidir. Gidip iş adamı, girişimci, profesyonel üst düzey yönetici olmalıydı. İçinizde şan, şöhret peşinde olan varsa, o da yanlış mesleği seçtiğini bilmelidir. Girip sanatçı, sporcu, siyasetçi, herhangi bir alanın fenomeni olmalıydı"

"Hakim ve cumhuriyet savcısı olarak size düşen görev, şahsınıza emanet edilen adalet kulesini sessiz sedasız bir şekilde, tıpkı merhum Şehit Mehmet Selim Kiraz savcımız gibi gerektiğinde hayatınız pahasına korumanızdır" sözlerini kullanan Erdoğan, konuşmasını şu cümlelerle sonlandırdı:

"Hz. Mevlana’nın bir sözünü hatırlatmak isterim. Üzerinize düşenleri yapmadığınızda zalim sıfatıyla yaftalanacaksınız. Burada yaptığım hatırlatmaların sebebi sizlere itimadımı, sizlerden olan beklentimi ifade etmektir."

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU