Marvel, Iron Man’in geçmişinden karanlık bir sırrı beyazperdeye taşımayı reddetti

Robert Downey Jr.’ın Tony Stark tasviri çizgi romana sadık oldu ancak süper kahramanla ilgili bir detay Marvel Sinematik Evreni’nde yer bulmadı

Marvel Sinematik Evreni, Iron Man’in çizgi romanlarda yer alan bir hikayesini beyazperdede hayranlarla buluşturmayı istemedi.

Robert Downey Jr.’ın 2008’te başlayan bencil ama inkar edilemez şekilde zeki Tony Stark tasviri süper kahraman filmleri dünyasında işleri değiştirdi.

Downey Jr.’ın role kattığı heyecan verici karizmasıyla film, Marvel Sinematik Evreni’ni bugünkü fenomen haline dönüştürdü ve aktörün kariyerini tamamıyla yeniden canlandırdı.

Hugh Jackman, Wolverine için ne anlama geliyorsa 11 yıllık süre içinde Robert Downey Jr. da Iron Man için o anlama geldi. Tony Stark, hikayesini 2019’daki Avengers: Endgame’de gerçekleştirdiği kahramanca bir fedakarlıkla tamamladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Screen Rant’ta yer alan habere göre Marvel çizgi romanlarının kibirli ama sevimli teknoloji meraklısı Avenger’ının geçmişinde sinematik evrene yansımayan önemli bir detay bulunuyor. Marvel Sinematik Evreni, Tony Stark’ın alkolizm sorunlarına asla derinden bir bakış getirmedi.

Sinematik evrenin ilk dönemlerinde alkolizm sorununun da Iron Man’in hikayesinde yer alacağına dair ipuçları verilmişti. En önemli ipucu Iron Man 2’de Tony’nin sarhoş geçirdiği doğum günü partisiydi.

Sahne, çizgi roman serisinin ünlü “Demon in a Bottle” (Şişedeki Şeytan) adlı sayısından esinlenmişti. Bu sayıda Tony’nin alkolizmiyle sonuçlanan bir dizi kötü olay yaşanıyordu.

Ancak Iron Man 3 zamanında Marvel Sinematik Evreni, Disney çatısı altına girmişti ve Tony’nin alkol sorunları çizgi romanlara terk edildi.

Özellikle de Marvel Sinematik Evreni’nin Tony’yi, Peter Parker’ın Ben Amca’sıyla yaşadığı ilişkiyi dolduracak bir figüre dönüştürmesi ve Tony’nin kendisinin de bir baba olmasının getirdiği süreçle birlikte tabii ki karakterin bundan sonra da yüzleştiği pek çok duygusal mücadelesi oldu.

Ancak Tony Stark’ın alkol sorunu Marvel Sinematik Evreni’nde hiçbir şekilde derinlik kazanmadı.

Tıpkı Hulk/Bruce Banner rolü için Edward Norton’ın yerine Mark Ruffalo’nun getirilmesinde olduğu gibi, Marvel Sinematik Evreni’nin Disney şemsiyesi altındaki aile dostu yaklaşımı, bazı hikayelerde çeşitli dengelemeler yapılmasına yol açtı. Kuşkusuz Tony’nin alkolizm sorunu da bunlardan biriydi.

Avengers: Endgame'le hikayesi son bulan Iron Man'in yeni Black Widow filmiyle yeniden karşımıza çıkabileceğine dair söylentiler olsa da karakterin akıbetine ilişkin en resmi açıklama Russo kardeşlerden gelmişti.

Russo kardeşler yakın zaman önce katıldığı podcast yayınında Tony’nin ileride hayata döndürülme ihtimalini değerlendirmiş, Anthony Russo şunları söylemişti:

Bakın, tabii ki bunu her zaman söyledik ve kozların büyük olması gerektiği konusunda da fikirlerimiz aynı. Bunlar yapay olduğunda seyircinin söz konusu ânâ ve o karakterlere duygusal katılımı, bir potansiyel olduğunu hissetmesine bağlı. Bir şeyler kaybedilecek. Dolayısıyla anlattığımız tüm hikayelerde, bu Marvel filmlerinde bile hikayenin çoğu zordu, kendimizi bu fikre sıkı şekilde adamak istedik. Yani bence sorunuzun yanıtının bu bağlamda olması gerekiyor. Ne şekilde geri getirileceğine bağlıdır. Hikayenin nasıl anlatıldığına bakar ama muhakkak hak edilmiş olması gerekir. Bu muhakkak izleyenleri şaşırtacak ve sarsacak bir şey, dolayısıyla onu öylece geri getiremezsiniz. Bunu yaptığınıza değmesi için yolunuzu oraya çıkaracak anlatısal olayın muhakkak epey inandırıcı, yenilikçi ve beklenmedik olması gerekir.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU