Avengers yönetmeni açıkladı: Iron Man, Marvel Sinematik Evreni’ne nasıl geri döner?

Anthony Russo, “Bunu yaptığınıza değmesi için yolunuzu oraya çıkaracak anlatısal olayın muhakkak epey inandırıcı, yenilikçi ve beklenmedik olması gerekir” dedi

Avengers: Endgame’in salonlara gelişinin üzerinden bir yıldan fazla süre geçmiş olabilir ama gişe rekortmeninin konu olduğu tartışmalar hız kesmiş değil.

Marvel Sinematik Evreni’nin zaman çizgisinde ilerleyen çılgın macerada Russo kardeşler filmi, açığa çıkan sırlar ve hesaplaşmalarla tıka basa doldurdu. Thanos’a karşı son savaştan herkes sağ çıkamadı, buna Iron Man ve Black Widow da dahil.

Iron Man, Thanos ve emrindekileri varoluştan silmek için kendini feda etti ama bazı hayranlar karakterin gelecekte bir şekilde hayata döndürülüp döndürülemeyeceğini merak ediyor. Russo kardeşler de bu ihtimalle ilgili düşüncelerini açıkladı.

Yönetmenler, Sonsuzluk Savaşı (Avengers: Infinity War) ve Endgame boyunca ciddi sayıda karakteri öldürdü, bu da gişe rekortmenlerinin kozlarını çoğu Marvel filmininkinden daha büyük hale getirdi.

Sonsuzluk taşlarını kendisinin kullanmış olduğu göz önüne alındığında Tony Stark’ınkinin en dramatik ölüm olduğu söylenebilir. Cinemablend’de yer alan habere göre Russo kardeşler yakın zaman önce katıldığı podcast yayınında Tony’nin ileride hayata döndürülme ihtimalini değerlendirdi.

Anthony Russo şunları söyledi:

Bakın, tabii ki bunu her zaman söyledik ve kozların büyük olması gerektiği konusunda da fikirlerimiz aynı. Bunlar yapay olduğunda seyircinin söz konusu ânâ ve o karakterlere duygusal katılımı, bir potansiyel olduğunu hissetmesine bağlı. Bir şeyler kaybedilecek. Dolayısıyla anlattığımız tüm hikayelerde, bu Marvel filmlerinde bile hikayenin çoğu zordu, kendimizi bu fikre sıkı şekilde adamak istedik. Yani bence sorunuzun yanıtının bu bağlamda olması gerekiyor. Ne şekilde geri getirileceğine bağlıdır. Hikayenin nasıl anlatıldığına bakar ama muhakkak hak edilmiş olması gerekir. Bu muhakkak izleyenleri şaşırtacak ve sarsacak bir şey, dolayısıyla onu öylece geri getiremezsiniz. Bunu yaptığınıza değmesi için yolunuzu oraya çıkaracak anlatısal olayın muhakkak epey inandırıcı, yenilikçi ve beklenmedik olması gerekir.

Bu son derece kapsamlı bir cevap. Anlaşılan Russo kardeşler Iron Man’i Avengers: Endgame’de öldürürken onu geri getirme gibi bir niyetle hareket etmemiş. Neticede ölümü kalıcı olmadıkça fedakarlığın etkisi zayıflardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dahası, özellikle eşi ve kızının tuttuğu yas boşuna olmuş olurdu. Bu bir yana Anthony Russo, Robert Downey Jr.’ı beyazperdeye döndürmek için son derece spesifik bir macguffin’in (filmde karakterlerin arayış ve motivasyonlarını yönlendiren bir nesne -ç.n.) gerekeceğini düşünüyor.

Tony Stark’ın Marvel Sinematik Evreni’ne nasıl dönebileceğiyle ilgili çok sayıda hayran teorisi ortaya çıktı bile. Bir yandan Robert Downey Jr.'ın karakteri Disney+’ın yapım aşamasındaki dizisi What If..?’te seslendirmesi beklenirken bazı hayranlar karakterin beyazperdede tam anlamıyla hayata döndürüleceğini umuyor.

Öte yandan bedeninin Sonsuzluk Taşları’nın yaydığı gama ışınlarına ne ölçüde maruz kaldığı göz önüne alındığında onu ölülerin arasından geri döndürmek için çılgınca bir mucize gerekirdi.

 

Cinemablend

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU