RTÜK Başkanı, Sevda Noyan'ın tepki çeken sözlerini değerlendirdi: Çok da büyütülecek bir konu değil

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, yaptığı açıklamada, "Darbeyi övenleri sevindiren ve onları gülümseten bir ceza olmaması gerektiğini düşünüyorum" dedi

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Ülke TV'de Esra Elönü'nün Araftaki Sorular programında söylediği sözler nedeniyle tepkilere neden olan Sevda Noyan adlı yazarla ilgili konuştu. "Büyütülecek bir konu değil" diyen Şahin, "Verilecek bir müeyyide varsa, bu müeyyidenin darbe sevicilerini, darbeyi övenleri sevindiren ve onları gülümseten bir ceza olmaması gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sevda Noyan adlı yazar, Esra Elönü'nün programında,  “15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Bizim aile 50 kişiyi götürür. Ayaklarını denk alsınlar" demiş, Elönü de "Ayaklarını değil, dört ayaklarını denk alsınlar" ifadeleriyle Noyan'ı desteklemişti. Ülke TV'den yapılan açıklamada da, kamuoyundan özür dilenmişti.

RTÜK Başkanı Şahin, konuyla ilgili, şunları söyledi:

Ülke TV’de talihsiz diyebileceğimiz bir açıklama yapıldı. Komşularıyla ilgili bir söylemde bulunuldu. Tabii burada güzel olan şu. İlgili televizyon kuruluşu bir açıklama yaptı. Böyle bir söyleme katılmadıklarını, darbeyi kınammanın ötesinde söylemlerin asla altında imzalarının olmayacağını söylediler. Bu bizim için sevindirici bir haber. Bu özürler, Ülke TV ile ilgili raporlar üst kurula gelecek. Ancak verilecek bir müeyyide varsa, bu müeyyidenin bir darbe sevicilerini, darbeyi övenleri sevindiren ve onları gülümseten bir ceza olmaması gerektiğini düşünüyorum. Darbeyi övenlerin karşısında söylenenleri biz cezalandırmak gibi bir pozisyonda değiliz. Çok büyütülecek bir konu değil.

İsmail Saymaz'la tartıştı

Ayrıca, gazeteci İsmail Saymaz, RTÜK'te dün yapılan toplantıya, Ebubekir Şahin'in rapor alarak katılmadığını ileri sürdü. Saymaz, "RTÜK’ün zehir hafiye başkanı, Ülke TV’de komşularını öldürme planı yapanlar sözkonusu olunca 'rapor' alıyor" ifadelerini kullandı. 

RTÜK Başkanı Şahin, Saymaz'ın tweetine yanıt vererek, "Yalan söylemeye utanmıyor musun, bir de gazeteciyim diye ortalıkta dolaşıyorsun" dedi. 

Saymaz da Şahin'e yanıt vererek, "Rapor almamışsın da, mazeret bildirmişsin, ne fark eder? Nedir mazeretin? Açık açık, 'Ülke TV’ye ceza vermeye elim gitmiyor' desene. Halk TV’ye ceza verirkenki zehir hafiyeliğini burada da göstersene. Senin TV yayıncılığıyla tek bir ilgin olabilir, ara sıra kumandaya basmak" ifadelerini kullandı. 

 

 

Şahin ayrıca bir tweet daha paylaşarak, "Nedir sizdeki bu RTÜK ve RTÜK Başkanı düşmanlığı. Kaç kez söyledim.3 ay önce belirlenen başka bir toplantım sebebi ile şehir dışındaydım. Mazeretli değildim,zraporlu hiç değildim sadece görevliydim" ifadelerini kullandı.

 


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU