Kanada, yaşlılara koronavirüs harcamaları için tek seferlik 300 ila 500 dolar ödeme yapacak

"Hükümetimiz, hissedebilecekleri stresin bir kısmını hafifletmek için harekete geçiyor"

Kanada'daki sosyal devlet harcamalarını kısmasıyla tanınan Trudeau koronavirüs gündeminde bu uygulamalara yeniden ağırlık verdi (AP)

Kanada, koronavirüs krizi gündemdeyken pandemi harcamaları için yaşlı yurttaşlara 300 ila 500 dolar (yaklaşık 2 bin 100 ila 3 bin 500 TL) tek seferlik ödemeler sunuyor.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ülkedeki pandemiden en çok etkilenen gruba yardım etmeyi hedefleyen tasarıyı salı günü gerçekleştirilen basın toplantısında açıkladı.

Kanada Başbakanı, "Son birkaç hafta özellikle yaşlılarımız ve aileleri açısından zordu" dedi.

Trudeau, "Baştan sona ülke genelinde ebeveynlerimiz, büyükanne ve büyükbabalarımız Kovid-19 virüsüne yakalanma ve en ciddi sonuçlara maruz kalma açısından en yüksek risk altında bulunuyor" dedi.

Tasarı 6 milyon yaşlı vatandaşa 300 dolar yardımda bulunulacak ve garantili gelir desteği alan iki milyondan fazla kişiye de ilave 200 dolar sağlanacak.

Salgın sırasında kısa vadeli yardım olarak uygulamaya konan tek seferlik ödemeler garantili gelir desteğine sahip olanların aldığı diğer ödemelerin yerini almayacak.

Ülkenin mümkün olan en kısa sürede normale dönmeyi hedeflediğini belirten Trudeau, buna karşın bazı grupların şu an finansal desteğe ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başbakan Trudeau, "Bunun üstesinden gelmek istiyoruz, bunu hızlı biçimde aşmak istiyoruz. Ancak bu zor durumu atlatırken insanlara tam da şimdi destek olmamız gerektiğini biliyoruz. Yaşlılara sunulan söz konusu ilave destek, buna yardımcı olacak" dedi.

Trudeau, "Kovid-19'un duygusal ve mali açıdan yaşlılara zarar verdiğine şüphe yok... Hükümetimiz, hissedebilecekleri stresin bir kısmını hafifletmek için harekete geçiyor" diye ekledi.

ipolitics'in haberine göre Kanada hükümeti mali desteğe ek olarak Yaşlılar İçin Yeni Ufuklar Programı'na (The New Horizons for Seniors Program) 20 milyon dolarlık (yaklaşık 139 milyon 887 bin TL) fon ilave edecek.

Mevzubahis girişim Kanada'da yalnızlıkla mücadele eden, yaşlılar için topluluklar inşa eden ve destek sistemleri kuran yardım organizasyonlarını destekliyor.

Johns Hopkins Üniversitesi’nin yürüttüğü takip projesine göre Kanada'da koronavirüs testi pozitif çıkan 72 bin 400'ten fazla kişi bulunuyor. Ölü sayısı da en az 5 bin 248'e ulaştı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU