Nijerya’nın başı salgın hastalıklarla dertte: İki haftada 150 kişi öldü

Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın Bauchi eyaletinde salgın hastalıklar nedeniyle iki haftada 150 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi

Nijerya'da salgın hastalıklar nedeniyle iki haftada 150 kişi öldü / Fotoğraf: AP

Nijerya’nın Bauchi Valisi Bala Muhammed, basına yaptığı açıklamada, eyaletin Azare bölgesinde son iki haftada yaşanan ölümlerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgisinin olmadığını belirtti.

Muhammed, bölgede kolera, menenjit ve sıtma gibi hastalıklar nedeniyle son iki haftada 150 kişinin yaşamını yitirdiğini ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ulusal basında çıkan haberlerde, bölgedeki ölümlerin koronavirüs salgınından kaynaklandığı ve hayatını kaybedenlerin sayısının da 300 olduğu iddia edildi.

Azare'ye komşu Jigawa ve Kano eyaletlerinde nisandan bu yana "gizemli hastalık" nedeniyle yüzlerce kişi hayatını kaybetmişti.

Nijerya Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinin son verilerine göre, ülkede 4 bin 641 Kovid-19 vakası görülürken, 150 kişi virüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

10 binlerce sivil Nijer’e sığındı

Öte yandan Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Nijerya'da yaşanan şiddet olayları nedeniyle 23 bin kişinin komşu ülke Nijer'e sığındığını açıkladı.

Nisan 2019'dan itibaren toplam 60 bin Nijeryalının Nijer topraklarına sığındığını aktaran BMMYK Sözcüsü Babar Baloch, "Nijerya'nın kuzeyindeki Sokoto, Zamfara ve Katsina eyaletlerinde yaşayanlar, silahlı grupların acımasız saldırıları nedeniyle komşu Nijer'in Maradi bölgesine sığındı" diye konuştu.

Baloch, Nijerya'da yaşanan güvenlik sorunun Nijer'e sıçrama ihtimali olduğunun da altını çizdi.

Nijerya'nın kuzeybatısında son yıllarda yasa dışı silahlı gruplar tarafından düzenlenen saldırılarda çok sayıda sivil hayatını kaybetti ya da kaçırıldı.

 

Independent Tüğrkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU