Nijerya’da çiftçi kabileler arasında çatışmalar durmuyor: 14 ölü, 6 kişi de kaçırıldı

Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın Ebonyi ve Kaduna eyaletlerinde düzenlenen silahlı saldırılarda 14 kişi hayatını kaybetti. Her hafta çiftçi kabileler arasında yaşanan çatışmalarda onlarca insan ölüyor

Nijerya’da çiftçi kabileler arasında çatışmalar durmuyor / Fotoğraf: AFP

Batı Afrika ülkesi Nijerya’nın İvo Bölge Yetkilisi Ogbannaya Ude, basına yaptığı açıklamada, Ebonyi eyaletine bağlı İvo bölgesinde silahlı kişilerin düzenlediği silahlı saldırıda 10 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Ulusal basında çıkan haberlerde de Kaduna eyaletinde Buruku köyünde motosikletle gelen silahlı kişilerin düzenlediği saldırıda 4 kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin de kaçırıldığı kaydedildi.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kaduna eyaletinde üç hafta hafta önce de silahlı kişilerin düzenlediği saldırıda 24 kişi kaçırılmıştı.

Bu bölgeler, zaman zaman hayvancılıkla meşgul olan Fulaniler ile çiftçilikle geçinen bazı kabileler arasında şiddetli çatışmalara sahne oluyor.

Her hafta saldırılarda onlarca insan ölüyor

Geçen hafta da ülkenin Kuzey Niger Senatörü Ahaji Sani Musa, basına yaptığı açıklamada, Niger eyaletinin 3 bölgesinde kimliği belirsiz silahlı kişilerce düzenlenen saldırılarda 15 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Musa, saldırıda 4 kişinin kaçırıldığını, yaklaşık 2 bin büyükbaş hayvanın da öldüğünü aktardı.

Ulusal basında çıkan haberlerde de Kaduna eyaletinde Adara köyüne askeri üniformayla gelen silahlı kişilerin düzenlediği saldırıda 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 12 kişinin de kaçırıldığı kaydedildi.

Hayvanlarını otlatmak için ülkenin güneyine göç eden Fulaniler, çiftçilerin hayvanlarını çalmaya çalıştığını ve kendilerine saldırdığını iddia ediyor.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU