Kızılay’ın iaşe sırasında sosyal mesafe ihlal edildi... Kalabalığı polis dağıttı, yardım dağıtımı durdu

Kayseri'de Kızılay tarafından yapılan iaşe yardımını duyan vatandaşlar, bina önünde yoğunluk oluşturdu. Sosyal mesafe ve maske kurallarına uymayan kalabalığı polis dağıttı

Kızılay Kayseri Şubesi'nce ramazan ayı dolayısıyla yapılan iaşe yardımını duyan ihtiyaç sahipleri, dağıtımın yapılacağı merkez önünde sıraya girdi.

Sosyal mesafe ve maske kullanımına uymayan vatandaşlar, metrelerce uzunlukta kuyruk oluşturdu.

Bölgeye sevk edilen polis ekipleri  sosyal mesafe kuralına uyulması için uyarılarda bulundu. Kızılay yetkilileriyle de görüşen polis ekipleri, kuyruktakilerin koronavirüs tedbirlerine uymaması üzerine kalabalığı dağıttı. Polis vatandaşlara, yardımların Kızılay tarafından evlerine dağıtılacağını söyledi.

Anlayamadığımız şekilde kalabalık oluştu

Kızılay Kayseri Şube Başkanı Şener Şekerci yaşanan yoğunluk hakkında şunları söyledi:

Pandemi günleri başladığından beri yaklaşık 50 gündür düzenli olarak iaşe dağıtımlarına devam ediyoruz.Bugün ne olduğunu tam olarak anlayamadığımız şekilde, sabah 05:30-06:00'da başlayan bir yoğunluk yaşadık. Çok ciddi bir kalabalık oluştu. Emniyet güçlerince mümkün olduğunca sosyal mesafeyi sağlamalarını istesek de bunu başaramadık. Doğal olarak dağıtımı kesmek zorunda kaldık. Günlük minimum 100 aileye iaşe ulaştırıyoruz. Ulaştırmaya da devam edeceğiz. Ama gelen vatandaşlarımızdan tek bir ricamız var, bunu bizim için değil kendileri için istiyoruz; devletimizin koyduğu sosyal mesafe ve maske kullanımı kurallarına riayet etmeleri. Bu şartları sağladığımız müddetçe dağıtımlarımız devam edecek.

 

İHA 

DAHA FAZLA HABER OKU