TESK Başkanı Palandöken’den düğünler için öneri: Eylül beklenmemeli

Bendevi Palandöken, düğünlerin kapalı mekan yerine kırda yapılması gerektiğini söyledi

Fotoğraf: AA

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Pandöken, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamındaki tedbirlerin alınması şartıyla düğün organizasyonlarına esneklik tanınması gerektiği görüşünü dile getirerek "Kapalı mekanlarda yapılamayan düğünler açık havada ve kır düğünü şeklinde olmalı. Eylül ayı beklenmemeli" ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, düğünlerin ülke ekonomisi için önemine değinerek, birçok meslek kolunu yakından ilgilendirdiğine dikkati çekti.

Kovid-19 ile mücadele kapsamında gerekli tedbirlerin alınması şartıyla düğün organizasyonlarına esneklik tanınması gerektiğini savunan Palandöken, "Kapalı mekanlarda yapılamayan düğünler açık havada ve kır düğünü şeklinde olmalı. Eylül ayı beklenmemeli. Çünkü açık havada yapılacak düğünler, salgın açısından daha az risk taşıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, düğünlerin başlamasının bu süreçte tüm sektörleri hareketlendirerek işsizliğin tırmanmasının önüne geçeceğini kaydetti.

Halay çubuğu önerisi gelmişti

 Düğün Saloncuları ve Organizasyoncular İşveren Sendikası Genel Başkanı Barış Ay dün yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

Yarın düğün yasağı kalkacak gibi hazırlıklarımızı yaptık. Halkımızın sağlığını tehlikeye atmama adına tedbirlerimizi aldık. Maske, sosyal mesafe kuralı var. Çalışanların ve salonların hijyenine dikkat edeceğiz. Düğünde halayın dahi 1,5 metrelik çubuklarla çekilmesini isteyeceğiz. Koronavirüs tedbir kurallarını tüm salonlara gönderdik.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU