Nusaybin'de bir çocuğu havaya ateş açarak yakalayan polise görevden el çektirildi

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından, Nusaybin Kaymakamlığı konuyla ilgili açıklama yaptı

Fotoğraf: Twitter

Koronavirüs salgını kapsamında 24 Nisan'da ilan edilen sokağa çıkma yasağı sırasında, Mardin’in Nusaybin ilçesinin Fırat Mahallesi’nde bulunan Toplu Konut 7. Etap’a giren polis, küçük yaştaki çocukları yakalamaya çalıştı.

Gazeteci Nuri Akman tarafından sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından, Nusaybin Kaymakamlığı da konuyla ilgili açıklama yaptı. 

Nusaybin Kaymakamlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, havaya ateş açan polis memurunun görevden el çektirildiği ve soruşturmanın devam ettiği belirtildi. 

Kaymakamlıktan yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

24 Nisan 2020 Pazar günü ilimizde sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanması sırasında, Nusaybin ilçemiz Fırat Mahallesinde devriye görevi ifa eden ekibimize bir grup tarafından taş atılmıştır. Ekip aracından inen görevli polis memuru taş atan grubu dağıtmak saikiyle havaya 1 el ateş ederek kalabalığı dağıtmak istemiş ancak uygun olmayan ve tasvip edilemeyecek bir şekilde çocukların bulunduğu ortamda havaya ateş açmıştır. Hukuka uygun olmayan bu tutum ve davranışları ile hiyerarşik üstlerine bu konudan bilgi verilmemesi nedenlerine bağlı olarak; söz konusu Polis memuru hakkında görevden el çektirme tedbiri uygulanarak soruşturma başlatılmış ve soruşturmaya devam edilmektedir.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU