Stranger Things 4. sezon Hopper’ın geçmişindeki sırları ortaya çıkaracak

David Harbour, "Bu detay New York, Vietnam ve babasıyla ilgili anılarıyla bağlantılı olacak" dedi

David Harbour, Stranger Things 4. sezonun, dizide canlandırdığı karakteri Hopper’ın kişisel geçmişini gözler önüne sereceğini açıkladı.

2016’da görücüye çıkan Stranger Things kısa sürede bir fenomene dönüştü ve Netflix’in en çok sevilen programları arasına girdi. Hikaye, küçük ve sakin kasabalarını işgal eden doğaüstü güçlerle karşı karşıya kalan bir grup genç çocuğun başından geçenlere odaklanıyor.

Yerel polis memuru Hopper çocuklarla, arkadaşlarından Will’in (Noah Schnapp) kayboluluşunu araştırırken tanışıyor ve onlara yardım ediyor.

david.jpg
Dizide Harbour'a Winona Ryder eşlik ediyor (Netflix)

 

Hopper, yalnızca çocuklarla değil, Will’in annesiyle (Winona Ryder) kurduğu bağ ve güçlü doğaüstü yetenekleri ve sorunlu bir geçmişi olan Eleven’la geliştirdiği baba-kız ilişkisiyle de dizinin merkezindeki karakterlerden biri haline geldi.

Karakter en son üçüncü sezonun sonunda kendini feda etmiş görünüyordu. Ancak Stranger Things 4. sezon için yayımlanan ilk fragman Hopper’ın hala hayatta olduğunu ve Rusya’da tutsak tutulduğunu ortaya çıkardı. Bu, Rusya’da tutulan “Amerikalı’nın” kim olduğu konusundaki tartışmayı da sona erdirmiş oldu. 

Screen Rant'ın IndieWire'a dayandırdığı habere göre Stranger Things 4. sezon David Harbour’un karakteri Hopper’ın kişisel geçmişini işleyecek.

Oyuncunun martta düzenlenen Liverpool Çizgi Roman Fuarı’ndaki görüntüsü internette yayımlandı. Görüntülerde Harbour şunları söylüyor:

4. sezonun sizlere Hopper’ın kişisel geçmişiyle ilgili önemli detayları sunacağını ilk elden biliyorum. İlk çekimin ilk karesinden bu yana bildiğim ama şimdiye kadar paylaşmadığım bir detay. Nihayet bunu etkili şekilde ortaya koyacağız. Sizin henüz bilmediğiniz bu şey benim karakterle ilgili en sevdiğim detay, New York, Vietnam ve babasıyla ilgili anılarıyla bağlantılı olacak.

Hopper’ın hala hayatta olduğunun ortaya çıkmasıyla hayranlar karakterin tutulduğu Rus hapishanesinden nasıl kurtulacağıyla ilgili fikir yürütmeye başladı.

Teorilerden biri Winona Ryder’ın karakteri Joyce’un Hopper’ı kurtarmak için Rusya’ya gideceğini ileri sürdü. Bir başka teori Hopper’ın kaçışının anahtarının Demogorgon olduğunu ortaya attı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu yaygınca bilinen, epey tehlikeli yaratığın da Rus hapishanesinde tutulduğu, üçüncü sezon finalinin jenerik arası sahnesinde ortaya çıkmıştı.

Stranger Things 4. sezonun çekimleri başlamış fakat koronavirüs pandemisi nedeniyle prodüksiyon ertelenmişti.

Hopper yalnızca dizinin en önemli karakterlerinden biri değil, aynı zamanda en sempatik ve sevecen karakterlerinden. Karakter, daha fazla doğaüstü şeyle karşılaştıkça kilit bir figür olarak serpilip gelişebildi.

Harbour, üçüncü sezonda biraz tekrara düşmeye başladıysa da, karakterin en iyi özelliklerini hep ortaya çıkarmayı başardı, özellikle de herkesi üzen feragati yaklaşırken.

Hopper dizide üzerine en az gidilmiş karakterlerden biri olduğundan geçmişini öğrenme ihtimali kesinlikle heyecan verici.

Öte yandan hayranların Stranger Things 4. sezon ve Hopper’ın kişisel geçmişi için sabırla beklemeleri gerekecek.

 

Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU