Hopper, Stranger Things üçüncü sezon finalinden sonra nasıl hayatta kaldı?

Stranger Things’in 4. sezon fragmanı Jim Hopper’ın hayatta olduğunu doğruluyor – ama patlamadan nasıl kurtuldu?

Yeni Stranger Things fragmanı Jim Hopper’ın hayatta olduğunu doğruluyor. Stranger Things üçüncü sezonda ölmüş gibi göründüğü durumdan kurtulmuş. David Harbour’un oynadığı polis şefi Jim Harbour görünürde Rusların Upside Down’a açılan Geçit’ini kapamak için kendini feda etmişti.

Hopper’la, izleyicilerin “Terminator” lakabını taktığı kilit Rus ajanı arasındaki kavga Geçit odasına taşınmıştı. Hopper galip gelse de çıkmak için güvenli bir yol olmadığını fark edip hayatta kalmanın bir yolunu bulmaktansa Geçit’i kapamaya çalışmaya öncelik vermişti.

Bu, Hawkins’in polis şefi için hazin bir son olsa da evlatlık kızı Eleven’ın Geçit açık kaldıkça güvende olmayacağını bilmesinden ötürü tutarlıydı. Joyce anahtarı çevirdi ve Geçit patladı, görünürde Hopper’ı da havaya uçurarak...

Netflix, 4. sezondan yayımladığı bir fragmanla Hopper’ın aslında hayatta olduğunu doğruladı. Karakter Sovyetler Birliği’nde, tipi altında bir demiryolu inşaatında  çalışırken görünüyor. Yani Hopper, Geçit’in patlamasından kurtulup Rusların tutsağı mı oldu?

Hopper, Geçit’in patlamasından nasıl sağ çıktı?

gate.jpg
Hopper, Geçit'i kapamak için kendini feda etmişti (Netflix)

 

Screen Rant'ta yer alan habere göre Hopper’ın kurtulmasının anahtarı, Geçit Odası’nın yapısında yatıyor. Stranger Things üçüncü sezon, Rusların Kamçatka Kapısı’nda bir grup kilit teknisyenin ölümüne yol açan benzer bir enerji arızasıyla başlamıştı. Bu, Rus bilim insanlarının Geçit’i yalnızca Eleven’ın dünyayla Upside Down arasındaki bariyeri daha önce yıktığı Hawkins’te açabileceklerini fark etmelerine neden olmuştu.

Fakat Ruslar, Hawkins Geçit’ini inşa ettiklerinde önceki felaketten önemli dersler çıkarmışlardı. 8. bölümdeki pek çok sahne Hopper’ın üstünde durduğu rampadan, onu patlama menzilinin dışındaki bir bölgeye çıkaracak merdivenleri gösteriyordu. Bunun insani nedenlerden yapılmadığı açık. Daha ziyade Rusya arıza durumlarında daha fazla bilim insanı kaybetmeyi göze alamazdı.

Hopper’ın merdivenleri veya korunaklı bölgeyi bilmesine olanak yoktu. Bunun sonucu olarak hayatını kurtarmaya çalışmak yerine kendini ölüme bırakırken Joyce’a başıyla işaret etti. Ne var ki Geçit’teki arızanın yarattığı ilk şok dalgasının onu bez bebek gibi fırlatması gerekirdi, muhtemelen rampanın ötesine kadar. Buradan, muhtemelen kötü yaralanmış ve kesinlikle düşüşte bilincini yitirmiş ama hayatta olarak güvenli bölgeye düşmüş olmalıydı.

Ruslar Jim Hopper’ı nasıl ele geçirdi?

Bu sırada Hopper ve Joyce, ABD hükümetine Rusların Hawkins’teki deneylerini rapor ederek, Rusların Geçit projesine bir darbe daha indirmiş oldu. Geçit’i kapamak için alışveriş merkezine askerler geldi ama görünüşe göre Geçit’e giden yolu zamanında bulamadılar. Stranger Things üçüncü sezonun tüm heyecanı içinde gözden kaçmış olabilir ama ABD askerleri tek bir Rus askerini bile ele geçiremedi. Muhtemelen Ruslar detaylı bir tahliye planı geliştirmiş ve bunu hızla uygulamışlardı.

Hopper Rus üniforması giyiyordu. Bu da Rusların ilk bakışta onu kendilerinden sanmaları anlamına geliyor. Ruslar tahliye sırasında Geçit Odası’nı kontrol edip, Hopper’ı bilinci kapanmış bir yoldaşları sanmış ve onu alıp götürmüş olabilirler. Hopper’ın aslında onlardan biri olmadığını ne kadar hızlı kavramışlardır söylemek güç. Yolda, üniformasındaki işaretlerin yaralarıyla ilişkili olmadığını anlamış veya Geçit Odası’na yapılmış personel girişlerini kontrol etmiş olabilirler. Buna alternatif olarak gerçeği Hopper uyanıp Amerikan aksanıyla İngilizce konuşmaya başladığında da öğrenmiş olabilirler. İkinci seçenek nispeten daha komik ve dramatik, dolayısıyla Stranger Things bu ihtimali seçmiş olabilir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan Stranger Things üçüncü sezonun jenerik sonrası sahnesi Kamçatka’ya geri geliyor ve Rus Geçit projesinde Amerikalı bir tutsak olduğunu gösteriyordu. Bu tutsağın, ABD Hawkins tesisinin kurucusu Doktor Brenner olabileceğiyle ilgili spekülasyonlar vardı. Stranger Things ikinci sezonda hayatta olduğunu doğrulasa da Brenner gizemli bir şekilde ortalarda yoktu. Fakat bu ihtimal kuvvetli değildi çünkü Ruslar Amerikalı tutsağı bir Demogorgon’a yem etmeyi düşünecek kadar önemsiz biri olarak düşünüyordu. Sonradan, muhtemelen bunun çıkarabileceği diplomatik sorunları göz önüne alarak bundan vazgeçtiler.

Netflix, Hopper’ın devam eden hikayesinin Stranger Things dördüncü sezonun çok önemli bir parçası olduğunu düşünüyor olmalı. Aksi takdirde bu denli erken bir tanıtım filminde karakterin hayatta kalmış olmasını açığa çıkarmazlardı. Bunun önünü açacağı şeyleri görmek çok ilginç olacak. Eleven ve arkadaşlarının Hopper’ın hayatta olduğunu öğrenmeleriyle onu kurtarmak için Kamçatka’ya gitmeleri ve böylece Stranger Things’in uluslararası bir ölçeğe sıçraması gibi. Bir başka ihtimal Hopper’ın kendi hayatta kalma becerilerini sergileyip kamptan tek başına kurtulması ve Hawkins’e dönmesi olabilir. Umalım ki gelecek ipuçları ve daha bütünlüklü bir Stranger Things dördüncü sezon fragmanı bu hikayenin nasıl ilerleyeceğine dair daha fazla fikir versin.

Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU