Ryan Babel: Galatasaray'a geri dönersem nasıl bir futbolcu olduğumu göstereceğim

Galatasaray'ın Hollandalı oyuncusu Ryan Babel, kiralık olarak forma giydiği Ajax'ta iyi bir performans gösteremediğini belirterek, "Galatasaray ile 2022'ye kadar sözleşmem var. Sözleşmem bitince futbolu bırakabilirim" dedi

Ryan Babel / Fotoğraf: AA

Galatasaray'ın sezon başında Fulham'dan kadrosuna kattığı Ryan Babel, ara tranfer döneminde gittiği Ajax'ta çok fazla sakatlık olduğunu ve bu nedenle hep farklı yerlerde oynadığını dile getirerek oyununun bundan etkilendiğini söyledi.

Ryan Babel, Hollanda basınından De Telegraaf'a yağtığı açıklamada Galatasaray ile 2 yıl daha sözleşmesi olduğunu hatırlatarak, Ajax ile kiralık sözleşmesi sona erdiğinde Galatasaray'a geri döneceğini aktardı. 

33 yaşındaki futbolcu, 2021 yazında düzenlenecek 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2020) formda giymek ve kadroda olmak istediğini belirterek, "Turnuvada yer alabilmek için sürekli oynamam gerekiyor. Galatasaray'da ne kadar değerli olduğumu göstereceğim. Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edebilmek için çok çalışmalı ve kendimi göstermeliyim" değerlendirmesinde bulundu.

"Gerçek Babel'i gösteremedim"

Ajax'ta iyi bir performans sergileyemediğini dile getiren Babel, şöyle konuştu:

Ajax taraftarlarına gerçek Ryan Babel'i gösteremedim. Futbolda, son maçta ne kadar iyiysen o kadar iyisindir. Bir kez daha benim için 'çok kötü' yorumları yapılmaya başlandı. Bu durum utanç verici. Son maçlardaki performansımla hafızalarda yanlış imaj bıraktım ama bunu değiştireceğim.

 

Ryan Babel - AA.jpg
Ryan Babel / Fotoğraf: AA

 

Ryan Babel, performansı ile ilgili öz eleştiri yaptığını da belirterek, "Galatasaray'a geri dönersem nasıl bir futbolcu olduğumu ve neden bu kadar değerli olduğumu göstereceğim. Kendimi değiştireceğim. Ajax'ta çok fazla sakatlık vardı. Bu nedenle kadro istikrarı olamadı. Sezonun ilk yarısında da takım zorlanmış. Sakatlıklar nedeniyle hep farklı yerlerde oynadım. Bir sağda, bir solda, bir ortada. Bundan oyunum da etkilendi" ifadelerini kullandı. 

"Sözleşmem bitince futbolu bırakabilirim"

Gelecek planlaması ile ilgili de konuşan Hollandalı futbolcu, şunları kaydetti:

Galatasaray ile 2022'ye kadar sözleşmem var. Sözleşmem bitince futbolu bırakabilirim. Bunu düşüneceğim. Belki, önümüzdeki sezon da Ajax'a kiralanırım. Bunu henüz konuşmadık. Konuşmak için da çok erken.

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle sözleşmesinde belirsiz noktalar olduğunu söyleyen Babel, "1 Haziran'da kiralık sözleşmem bitiyor. Galatasaray da razı olursa Ajax'ta antrenmanlara devam etmek isterim. Sürekli fit kalmak istiyorum. Ne yazık ki bu şartlarda pek mümkün olmuyor. Bu nedenle sürekli ekstra çalışmalar yapıyorum. Fizyoterapistimle sürekli görüşüyorum ve her gün sağlıklı yemekler yiyorum" açıklamasında bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sezon başında Fulham'dan bedelsiz transfer edilen Hollandalı futbolcu, Galatasaray formasıyla çıktığı 15 Süper Lig maçında 5 gol attı.

Ara transfer döneminde Ajax'a kiralanan Babel, kırmızı-beyazlı formayla 7 kez sahaya çıkarken, 1 gol ve 1 asistlik katkı sundu.

Babel daha önce Türkiye'de Kasımpaşa ve Beşiktaş'ta oynamıştı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU