Günlük salgın vakalarının azaldığı İran’da beyaz bölgelerdeki camiler ibadete açılıyor

Cumhurbaşkanı Ruhani, 133 az tehlikeli veya beyaz bölge olarak tespit edilen yerleşim biriminde yarından itibaren camilerin açılacağını ifade etti

Fotoğraf: Reuters

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, başkent Tahran'da düzenlenen Koronavirüsle Ulusal Mücadele Kurulu Toplantısı’nda ülkedeki salgınla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İran devlet televizyonunun haberine göre, Cumhurbaşkanı Ruhani, bazı beyaz bölgelerde tedbirlerin gevşetileceğini belirterek, "133 az tehlikeli veya beyaz bölge olarak tespit edilen yerleşim biriminde yarın itibarıyla camilerin ibadete açılması ve bu yerlerde cuma namazının kılınması kararını verdik" dedi. 

Söz konusu camilerde cemaatin sosyal mesafe kuralına uyması gerektiğini hatırlatan Ruhani, okulların bu bölgelerde 16 Mayıs'ta açılmasının planlandığını söyledi.

Salgınla mücadelede 3 renkli bölge uygulamasına geçilmişti

İran, 26 Nisan'dan itibaren Kovid-19'la mücadelede beyaz, sarı ve kırmızı bölge uygulamasına geçilmiş, 14 gün boyunca yeni vaka görülmeyen ve virüs kaynaklı ölüm olmayan bölgelerin az tehlikeli veya beyaz bölgeler olarak ayrılmıştı. 

İran'da açıklanan son verilere göre, salgından dolayı can kaybı 6 bin 156'ya, vaka sayısı ise 96 bin 448'e ulaştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU