6 binden fazla insanın yaşamını yitirdiği İran’da Genelkurmay Başkanı: Koronavirüsle mücadele konusunda deneyim paylaşımına hazırız

İran'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 65 artarak 6 bin 156'ya yükseldi. Genelkurmay Başkanı Bakıri, koronavirüs konusunda deneyimlerini bölge ülkeleri ile paylaşmaya hazır olduğunu söyledi

İran'da koronavirüs kaynaklı can kaybı artıyor / Fotoğraf: Reuters

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, son 24 saatte koronavirüs (Kovid-19) salgın nedeniyle ülke genelinde 65 kişinin daha yaşamını yitirdiğini ve 802 yeni vaka tespit edildiğini duyurdu. Böylece ülkede 54 gün sonra en düşük günlük vaka artışı kaydedilmiş oldu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ülkede salgın kaynaklı can kaybının 6 bin 156'ya çıktığını aktaran Cihanpur, toplam vaka sayısının ise 96 bin 448 olduğunu bildirdi.

2 bin 787’i kişinin durumu kritik

Salgına yakalananlardan 2 bin 787'sinin durumunun kritik olduğunu dile getiren Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, şu ana kadar iyileşen hasta sayısının ise 77 bin 350 olduğunu belirtti.

Cihanpur ayrıca ülke genelinde bugüne kadar yapılan Kovid-19 test sayısının 484 bin 541 olduğunu ifade etti.

Salgınla ilgili deneyimlerimizi paylaşmaya hazırız

Mhernews'e göre İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, koronavirüs salgınıyla mücadelede elde edilen deneyimleri bölge ülkelerine aktarmaya hazır olduklarını açıkladı.

General Bakıri, Irak, Azerbaycan, Afganistan, Pakistan, Umman, Katar, Kuveyt, Suriye ve Lübnanlı mevkidaş ve savunma bakanlarına ayrı ayrı mesaj gönderdi.

Kaleme aldığı mesajda İran Silahlı Kuvvetleri'nin koronavirüs salgınına karşı mücadelede kilit rol oynadığına belirten Bakıri "İran Silahlı Kuvvetleri koronavirüs salgınıyla mücadelede elde ettiği deneyimleri dost ülkelerle paylaşmaya hazırdır" dedi.

Koronavirüse karşı doğru bir tedbir alınmaması durumunda, salgının yayılma hızı artarak halkın sağlığının tehlikeye sokulacağına dikkati çeken Bakıri, "İran’ın virüsü kontrol etme yönündeki başarılı performansı, diğer İslam ulusları ve komşu ülkeler için faydalı olabilir" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU