Cumhuriyet çalışanları “Fahrettin Altun’un kiraladığı arazi” haberiyle ilgili ifade verdi

Gazeteciler “terör örgütlerine hedef göstermek” suçunu işledikleri iddiasıyla ifade verdi

Fotoğraf: AA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un ikametgah adresi ve fotoğrafının paylaşıldığı haber nedeniyle "terör örgütlerine hedef göstermek" suçundan başlattığı soruşturma kapsamında Cumhuriyet gazetesinden 4 kişi, ifade vermek üzere emniyete geldi. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet gazetesinin Yazı İşleri Müdürü İpek Özbey, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Olcay Büyüktaş, muhabir Hazal Ocak ve foto muhabiri Vedat Arık'ı arayarak soruşturma kapsamında ifade vermeleri için emniyete çağırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Avukatlarıyla birlikte Vatan Caddesi'ndeki Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne gelen Özbey, Büyüktaş, Ocak ve Arık'ın ifade işlemlerine başlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Altun'un ikametgah adresi ve fotoğrafının bazı basın yayın organlarında yayınlanarak "terör örgütlerine hedef göstermek" suçu işlendiği iddiasıyla soruşturma başlatmıştı. Fahrettin Altun'un, Üsküdar Kuzguncuk'taki evinin arka tarafında yer alan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden kiraladığı araziye yerleştirilen modüler çardağın İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından izinsiz yapılaşma olduğu gerekçesiyle kaldırıldığı iddiasının yer aldığı haberde, Altun'un ikametgahının adresi ve fotoğrafı kullanılmıştı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da Altun'un İstanbul Kuzguncuk'taki evinin fotoğraflanmasıyla ilgili olarak hakkında açılan soruşturma kapsamında ifadeye çağrıldı.

Kaftancıoğlu hakkındaki soruşturma, CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş'ın, Altun'un evini fotoğrafladığı iddiasıyla başlatılan soruşturmayla bağlantılı olarak "suçu ve suçluyu övme, suça azmettirme" suçlarından açılmıştı.

Suat Özçağdaş hakkında da "özel hayatın gizliliğini ihlal" ve "kanunsuz yere delil toplamak" suçlamalarıyla soruşturma devam ediyor.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU