Akif Beki: Ankara Barosu, Diyanet İşleri Başkanı’na can simidi attı

“Baroya da haksız olduğu noktadan haklı bir yere çıkarılma umudu doğdu”

Fotoğraf: AA

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın temsili cuma namazında okuduğu hutbede “eşcinsellerin virüs yaydığı ve bu tarz ilişkinin İslam tarafından lanetlendiğini” söylemesi üzerine başlayan tartışma sürüyor.

Karar gazetesi yazarı Akif Beki de Erbaş’ın hutbesini eleştiren bir açıklama yayınlayan Ankara Barosu hakkında yazdı. Beki’ye göre hakkında soruşturma da açılan baro, Erbaş’a “can simidi attı.”

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beki’nin bugünkü yazısının bir kısmı şöyle:

Çok eleştiri alıyordu, koltuğu sallantıdaydı, siyasetin fazla etkisinde olduğu tartışılıyordu. Cuma konusunda, cemaate söyledikleriyle kendi yaptıkları birbirini tutmadı.

Diyanet’i, kendi fetvasıyla amel etmeyen bir duruma düşürdü. “İmam arkada kaldı, cemaat öne geçti” eleştirisi bile getirdim...

Fakat son hutbesine karşı, LGBTİ hakları üzerinden geliştirilen atak sağ olsun! Koltuğu artık her zamankinden daha sağlam. 

Karşıtları bile Ali Erbaş Hoca’ya sahip çıkmak zorunda bırakıldı. Onun üzerinden aslında dine, dindarlığa, Kuran’a saldırılıyor, İslam’a düşmanlık yapılıyor duygusu uyandırıldı. 

Haliyle Erbaş’ı savunmak da Kuran’ı ve İslam’ı savunmanın gereği oldu. Eli şimdi her zamankinden çok daha güçlü.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a resmen can simidi attı Ankara Barosu. Kul sıkışmadan Hızır yetişmezmiş, Hızır gibi yetişti imdadına. Yıpranmışlıktan kurtardı, üste dokunulmazlık bile kazandırdı.

Erdoğan’ın “Bu ülkede düşünce özgürlüğü yok, ayrımcılık var” dediği 1997 Siirt konuşması, yargılanıp mahkum edilerek doğrulanmış, haklı çıkarılmıştı.

Ankara Barosuyla Diyanet de karşılıklı “Halkı ayrımcılığa, kin ve düşmanlığa tahrik”le suçladı birbirini. Önce Baro başlatmıştı, Diyanet’in suç duyurusu galip geldi. Baroya ise haksız olduğu noktadan haklı bir yere çıkarılma umudu doğdu.

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU