"Oradan daha çok hastalık gelir" diyen Burak Yılmaz, Çin halkından özür diledi

Bir dönem Beijing Gouan'da forma giyen ve "Çin'de çok enteresan şeyler yeniyor" diyen milli futbolcu Burak Yılmaz, Çin halkının yedikleri yemeklerin kültürlerinden gelen bir alışkanlık olduğunu belirterek, özür dilediğini duyurdu

Burak Yılmaz / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ta forma giyen milli futbolcu Burak Yılmaz, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ilk çıktığı Çin'le ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle yanlış anlaşılabileceğini düşünerek, Çin halkından özür diledi.

Kişisel Instagram hesabının hikaye bölümünden paylaşımda bulunan Burak Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

Yaklaşık 2 sene futbol oynadığım Çin'de çok iyi ağırlandım. Yedikleri yemeklerin kültürlerinden gelen bir alışkanlık olduğunu, onlar için normal bir durum olduğunu söyledim.

Bu nedenle diğer ülkelere göre hastalık çıkma ihtimalinin daha fazla olduğunu dile getirdim. İstemeden kırmış olduğum tüm Çin halkından, arkadaşlarımdan ve dostlarımdan özür dilerim.

 

 

Çin'de manşetlerde yer aldı

Burak Yılmaz, Kovid-19 salgını ve Çin'le ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle ülke basınının manşetlerinde yer aldı.

Bir dönem Çin Süper Ligi ekiplerinden Beijing Guoan'da forma giyen Burak Yılmaz için Sohu haber sitesi, "Beijing Guoan'ın eski futbolcusu Burak Yılmaz, Çin hakkında kötü şeyler söyledi. Çinlilerin yemekte sınırı olmadığını ve bunun bir kültür olduğundan bahsetti. Bu sözleri Çin'de tartışma yarattı" ifadelerini kullandı. 

Comprehensive Report, "Burak Yılmaz oynarken özel aşçılar ona özel yemekler hazırlıyordu. Onu burada gayet iyi ağırladık, burada sürekli desteklendi" yorumunu yaparken, South China Morning Post ise haberi okuyucularına "Burak Yılmaz, Çin'de gördükleri karşısında şok olmuş" diyerek aktardı. 
 

burak yılmaz antalyada.jpg
Burak Yılmaz / Fotoğraf: AA


Ne olmuştu?

Beşiktaş Futbol Takımı'nın kaptanı Burak Yılmaz, siyah-beyazlı kulübün Instagram hesabında katıldığı canlı yayında, "Çin'de çok enteresan şeyler yeniyor" diyerek oradaki pazarlara gittiğini ve oraları gördükten sonra şaşkınlık yaşadığını söylemişti. 

Yılmaz, Çin'de hastalık çıkmasının çok normal olduğunu iddia ederek, şöyle konuşmuştu: 

Daha çok hastalık gelir oradan. Köpek onların yediklerinin yanında iyi bir şey. Kültürleri o. Benim orada aşçım, tercümanım, şoförüm ve fizyoterapistim vardı. Başka türlü başarılı olamazdım. Deplasmanlar en büyük zorluktu. Uçak yolculuğu çok uzun sürüyordu. Saat farkı beni çok zorladı. Ancak Çin futbol anlamında gelişmeye açık bir ülke. Her maçı 60 bin kişiye oynuyorduk. Futbolu çok seviyorlar. Çin'i bir Türk'ün yapabileceği bir yer olarak görmüyorum.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU