Başsavcılıktan çocuklarını rehin alan kişi hakkında açıklama: Cezaevinden infaz düzenlemesiyle çıkmadı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıklamasına göre çocuklarını rehin alan baba Eylül 2019’da denetimli serbestlikle cezaevinden ayrıldı

Fotoğraf: İHA

İnfaz düzenlemesiyle cezaevinden salıverilen kişiler hakkında yeni suçlar işlediğine dair iddialar ortaya atılıyor.

Bunlardan birisi de Ankara’da gerçekleşti. 2 çocuğunu rehin alan babanın geçen günlerde kanunlaşan infaz düzenlemesi ile cezaevinden bırakıldığı öne sürüldü.

Ancak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamaya göre söz konusu kişi infaz düzenlemesinden aylar önce, 23 Eylül 2019’da tahliye edildi.

Açıklamada, Çankaya'da baba F.S'nin, kavga ettiği eşinin evi terk etmesi ve eve dönmemesi üzerine biri 4 yaşında kız, diğeri 7 yaşında erkek olmak üzere 2 çocuğunu evinde rehin aldığı anımsatıldı.

F.S'nin 7242 sayılı "Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" kapsamında cezaevinden çıktığına ilişkin iddiaların, bazı internet siteleri ile sosyal medyada yer alması üzerine açıklama yapılması zaruretinin ortaya çıktığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

F.S. isimli kişinin, 'görevi yaptırmamak için direnme' ve 'hakaret' suçlarından kesinleşmiş 17 ay 40 gün hapis cezası için 19 Mayıs 2017 tarihinde cezaevine alındığı, 23 Eylül 2019 tarihinde denetimli serbestliğe ayrıldığı, şahsın 7242 sayılı Yasa kapsamında cezaevinden çıktığı hususunun gerçeği yansıtmadığı kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Baba, iki saatlik çalışmanın sonucunda ikna edilip çocuklarını serbest bıraktıktan sonra gözaltına alınmıştı. Polisin olayla ilgili çalışması devam ediyor.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU