THY Dünya Pilotlar Günü’nde koronavirüsten hayatını kaybeden pilotları andı

Karadağ’ın Podgorica kentinden 153 Türk vatandaşının tahliye edildiği Türk Hava Yolları (THY) seferinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yaşamını yitiren pilotların isimleri anons edilerek anıldı

Türk Hava Yolları (THY), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına yakalanarak hayatını kaybeden kaptan pilotlar Serdar Gündoğdu, Mustafa Özden Türkon ve Mehmet Ali Kılıç için 26 Nisan Dünya Pilotlar Günü'nde özel bir anons gerçekleştirdi.

Karadağ'dan gerçekleştirilen tahliye seferinde Kaptan Pilot Onur Yazgan ve Yardımcı Pilot Kaan Yürekli, yaptıkları anonsta Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitiren Gündoğdu, türkon ve Kılıç'ın adlarını andı.

Kaptan Pilot Yazgan yaptığı anonsta, "Saygıdeğer misafirler ve kabin ekibi arkadaşlarım, ben kaptan pilot Onur Yazgan ve yardımcım Kaan Yürekli olarak ince düşünceniz için teşekkür ederiz. Biz de bu anlamlı günü Kovid-19 salgını nedeniyle hayatını kaybeden meslektaşlarımız Serdar Gündoğdu, Mustafa Özden Türkon ve Mehmet Ali Kılıç kaptanlarımıza atfediyoruz. Siz değerli misafirlerimizi güzel yurdumuza taşımaktan ve kabin ekibi arkadaşlarım ile aynı ailenin ferdi olmaktan mutluluk duyuyoruz. Saygılarımızla’’ ifadelerini kullandı.

"Sizinle aynı takımda olmaktan gurur duyuyoruz"

Kabin Amiri Dilara Kimya ise yaptığı anonsta, "Değerli misafirlerimiz, bugün koşullar ne olursa olsun, dünyanın neresinde olursak olalım bizleri sevdiklerimize güvenle ulaştıran pilotlarımızın günü. Sizlerin huzurunda uçuşumuzun kaptanları Onur Yazgan ve Kaan Yürekli ile ulusal havacılığımıza katkı sağlayan tüm pilotlarımızın Dünya Pilotlar Günü'nü kutlarız. Sizinle aynı takımda olmaktan gurur duyuyoruz’’ dedi.

Yolcular anonslara alkışla eşlik etti.

"Bu yıl gökyüzü onlarsız daha renksiz, daha sessiz"

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün de Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Bu yıl gökyüzü onlarsız daha renksiz, daha sessiz. Ama biliyoruz ki bu zor günler geçecek, kaptanlarımız bizi yeniden gökyüzüne taşıyacak, sevdiklerimize güvenle ulaştıracak. Ülkemiz havacılığına katkı sağlayan tüm pilotlarımızın, Dünya Pilotlar Günü Kutlu Olsun" ifadelerini kullandı.

5 bin 432 pilot ve 12 bin 52 kabin memurunun görev yaptığı THY'de, Kovid-19 sürecinde 59 ülkeden 195 tahliye uçuşu gerçekleştirerek, Türk vatandaşlarını sevdikleriyle buluşturdu.

Dünya Pilotlar Günü, 2014 yılından bu yana kutlanıyor.
 

Indepenedent Türkçe, AA

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU