Alex de Souza'dan teknik direktörlük açıklaması: Görev alabilirim

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Alex de Souza, Türkiye'de geçirdiği dönemi anlatırken, daha önce hazır olmadığını belirttiği teknik direktörlük konusunda artık görev alabileceğini söyledi

Alex de Souza / Fotoğraf: AA

Fenerbahçe'de uzun yıllar forma giydikten sonra kulübün efsaneleri arasına giren Brezilyalı futbolcu Alex de Souza, kariyeri, futbola nasıl başladığı, Türkiye yılları ve bundan sonraki hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulunarak teknik direktörlük görevine gelebileceğinin sinyallerini verdi.

Futbola başladığında henüz 9 yaşında olduğunu söyleyen Alex, "sadece futbolu düşündüm. Okula gittim ancak hiç ilerde başka bir meslek sahibi olacağımı düşünmedim. Futbolcu olmasaydım, ne olurdum diye düşünmek için hiç zamanım olmadı" dedi.

Günümüz futbolunda daha çok kazanmayı düşünen oyuncuların yetiştirildiğini, teknik oyuncuların öneminin azaldığını ileri süren Alex, şöyle konuştu:

Alt yaş kategorilerinde kazanmak için, güçlü oyuncuları seçiyorlar. Normalde 10 numaralar, fiziksel olarak daha küçük oyuncular olur. Teknik oyuncular kaybediyor, güçlüler kazanmaya başlıyor. Şu anda artık eskisi gibi 10 numara çıkmamasının nedeni bu.

"FIFA'nın cezası beni çok yıprattı"

2001 yılında hayatının en zon zamanlarını geçirdiğini kaydeden Brezilyalı eski futbolcu, "Cruzeiro ve Parma ile sözleşmem vardı. FIFA, iki sözleşme birden imzaladığım için bana ceza vermişti ve bu ceza, beni çok yıpratmıştı" değerlendirmesinde bulundu.

 

alex de souza3.jpg
Alex de Souza / Fotoğraf: AA

 

"İspanya'dan teklif vardı ancak Türkiye'yi seçtim"

Parma'dan ayrıldıktan sonra ülkesine dönen Alex, Cruzeiro'da oynadığı 1 buçuk sezonun ardından Fenerbahçe'ye transfer olmuştu.

"Fenerbahçe'ye transfer olduğumda, İspanya'dan da teklif vardı ancak Türkiye'yi seçtim" diyen Alex de Souza, sözlerini şöyle sürdürdü:

Türkiye'de oynadığım dönemde de İtalya, İngiltere ve Almanya'dan teklifler geldi ama Fenerbahçe'yi bırakmadım. İşler benim için iyi gidiyordu. Türkiye'ye gittiğimde 27 yaşındaydım ve Parma ile tecrübem çok iyi değildi, işin nasıl gelişeceğini de bilmiyordum. Bu yüzden 9 yıl boyunca Fenerbahçe'de kaldım.

"Fenerbahçe-Galatasaray maçında ülke durur"

Alex, Türkiye'de derbilerin oynandığı zamanlarda hayatın normal ilerlemediğini aktararak, "Fenerbahçe-Galatasaray maçında, ülke durur. Türkiye'de gerçekten büyük 3 takım var, Brezilya'da ise 10 tane diyebiliriz, başka ülkelerde 12-14 de olabiliyor. Bu yüzden Türkiye'de gerilim daha çok büyüyor" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Ballon d'Or alabilirdim"

Alex de Souza, Cruzeiro'da oynadığı ve iki kupa kazandıkları 2003 yılında harika oynadığını belirterek, "O yıl Ballon d'Or ve FIFA'nın en iyi ödüllerini sanırım Nedved ve Zidane almıştı, ancak ben de alabileceğimi düşünüyordum. Oynadığım oyundan memnundum ve buna layık olduğumu düşündüm" değerlendirmesinde bulundu.

 

alex de souza main.jpg
Fotoğraf: AA​​​​​​​

 

"Teknik direktörlüğü düşünüyorum"

Kulüplerde yöneticilik yapmayacağını vurgulayan Alex, "Teknik direktör olmayı düşünüyorum. Eğer Coritiba, benim takımı yönetecek kapasitede olduğumu düşünürse, görev alırım, bir problem olmaz" şeklinde konuştu.

Kariyeri boyunca hiçbir teknik direktörden etkilenmediğini söyleyen Alex, şunları söyledi:

Bir teknik direktör olduğumda anlamam gereken, hangi kulüpteyim, benden ne istiyorlar ve ne kadar izin veriyorlar. Teknik direktörlerin bu sorulara nasıl yanıtlar verdiğine bakacağım sadece.

1 Temmuz 2004'te Fenerbahçeye transfer olan Alex de Souza, 2012-13 sezonunun başında sarı-lacivertli takımdan ayrıldı.

Fenerbahçe'de toplam 344 müsabakaya çıkan eski futbolcu, 171 gol, 147 asistle takımın efsaneleri arasına ismini yazdırdı.

Alex de Souza, sarı-lacivertli kulüpte, 3 Süper Lig, 2 TFF Süper Kupa ve 1 kez de Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU