Fenerbahçe’den efsanesine “iade-i itibar”: Obrigado Alex

“Obrigado Alex” Fenerbahçe’nin YouTube kanalından yayınlandı. Yayınlanan videoda Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Alex de Souza'nın 7 yıl sonra tekrar kulübü ziyareti anlatılıyor. Alex’in sarı-lacivertli formayla efsaneye dönüşme hikayesi…

Fenerbahçe Kulübü, resmi Youtube kanalında eski futbolcusu Alex de Souza’nın 7 yıl sonra kulübü ziyaretini anlatan kısa filmin ilk bölümünü yayınladı.

"Obrigado Alex" başlığıyla yayınlanan videoda Atiker Konyaspor maçı öncesi kulübü ziyaret eden Brezilyalı futbolcunun konuşmaları da yer alıyor.

Obrigado, Portekizce'de "Teşekkürler" anlamına geliyor.

Filmde konuşan Alex, şu ifadeleri kullanıyor:

“İnsan doğduğunda karşısına çıkan yolların kendisini nereye götüreceğini bilemez. Fenerbahçe'ye transfer olduğumda hayatımın en önemli yerinde olacağını bilemezdim. Transfer olduğum ve havalimanına geldiğim ilk günden bugüne bana verdikleri değeri her zaman yaşıyorum. Fenerbahçe taraftarlarının bende yeri bambaşkadır. Dünyanın neresinde olursam olayım Fenerbahçe benimle birlikte kalbimde olacak! Kadıköy'de son günüm 4 Ekim 2012. 7 yıl... Bu çok fazla.”

Fenerbahçe’deki ilk maçını hatırladığını belirten Alex, “Takımın Rizespor ile maçı vardı. O maçta oynamamıştım. Sonra Samsunspor ile maçımız vardı. 2. golde Fabio Luciano'ya asist yapmıştım. Anılarım hala çok taze” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin hayatındaki yerin öneminden bahseden Brezilyalı yıldız, “İlk kızım doğduğunda 3 aylıkken buraya geldik. İkinci kızım Antonia burada doğdu. Sadece oğlum Felipe doğduğunda tatildeydik. Aslında bütün çocukluklarını burada geçirdiler. Ben ise kariyerimin neredeyse yarısını burada geçirdim. Muhteşem anılar biriktirdim. Hatta giderken şöyle demiştim: Yüzde yüz Brezilyalı olarak geldim ama kendimi artık Türk hissediyorum. Bu kadar sene geçtikten sonra çok rahat söyleyebilirim ki Türkiye benim ve ailem için hayatımızda çok büyük önemli bir yere sahip” dedi.

Alex, Fenerbahçe’ye olan sevgisini şu sözlerle dile getiriyor:

“Bazen gözlerimi kapadığımda taraftarların tezahüratlarını duyuyorum. Geçmişe gidiyorum ve tıpkı eski günlerdeki gibi kendimi Fenerbahçe formasıyla hayal ediyorum. Elbette bu anılar sürekli aklıma geliyor ve hatırlıyorum. Aslında unutmam imkansız. Evde futbola aşık olan bir ailem ve hayatını futbol yapmaya çalışan bir oğlum var. Anılarımda sürekli burada ismimin bağırıldığı anlar, her zaman aklımda olacak. Düşünün elli bin kişiye yakın bir stadyum dolusu insan size sevgi gösterisinde bulunuyor. Bu anlar insanın kalbine kazınıyor. Brezilya'da da olsam bu anları unutamıyorum. Ailemin bütün bireyleri adına Türk halkına sonsuz minnet duygularımı sunmak istiyorum. Çünkü geldiğimiz ilk andan son ana kadar hem sevgilerini hem saygılarını bizden esirgemediler. Sevginin en güçlü tanımı ailedir ve Fenerbahçe de benim ailemdir. Fenerbahçe'nin sevgisini her zaman kalbimde hissediyorum.

 

 

Alex kimdir?

Alex de Souza, 14 Eylül 1977’de Brezilya'nın Curitiba kentinde doğdu. Profesyonel futbol kariyerine 1995 yılında Coritiba kulübünde başlan Alex, 2 sezon oynadığı Coritiba'da başarılı bir performans gösterdi. Coritiba formasıyla çıktığı 124 maçta 32 gol kaydetti.

Tarihler 1997’yi gösterdiğinde Alex’in yolu Palmeiras'la kesişecekti. Transfer gerçekleşti ve Alex 5 sezon Palmeiras forması giydi. Palmeiras'la çıktığı 241 maçta 78 gol atan Alex, Copa Libertadores şampiyonluğu yaşamasının yanı sıra Brezilya Milli Takımı'na da seçildi. Avrupa kulüplerinin gözü artık Alex’in üzerindeydi.

Flamengo günleri

Alex başarılı geçen yılların ardından Brezilya’nın köklü kulüplerinden Flamengo'ya transfer oldu. Flamengo’da işleri yolunda gitmeyen Alex çıktığı 12 karşılaşmada 3 gol attı ve beklentilerin altında kalınca transfer listesine konuldu.

 

 

Kısa süren Avrupa serüveni

Alex Flamengo’da bekleneni veremeyince kariyer rotasını Avrupa’ya çevirdi. İtalya’nın Parma kulübüne transfer olan Alex için durum burada da iyiye gitmiyordu. Transfer olduğu Parma'da ligin ilk yarısında sadece 5 maçta forma giyebilen Alex için tekrar Brezilya yolu göründü ve devre arası transfer döneminde Cruzeiro'ya transfer oldu. Cruzeiro’da eski günlerini yakalamayı başaran Alex, 2004 yılında Brezilya Milli Takımı’na seçildi. Brezilya o yıl Copa America şampiyonu oldu.

"Bir Alex değil"

Tarihler 2004’ü gösterdiğinde Alex de Souza’nın yolu Fenerbahçe ile kesişti. Sambacı yıldız, ilerleyen yıllarda Fenerbahçe taraftarlarının literatürüne girecek “Bir Alex değil” sözünün mimarı olacağını tahmin bile etmiyordu. 

 

 

Fenerbahçe formasıyla çıktığı ilk karşılaşmada 1 asist yapan Alex, ligin ikinci haftasında oynanan İstanbulspor maçında da 1 gol ve 1 asist yaparak sezon sonunda gelecek şampiyonluğu müjdeledi. Fenerbahçe kariyerinde forma giydiği 245 maçta 136 gol attı ve Fenerbahçe kulübünün efsane futbolcuları arasına girmeyi başardı. Sarı-lacivertli taraftarlar, Alex'e olan sevgilerini göstermek için İstanbul'un Kadıköy semtindeki Yoğurtçu Parkı'na Alex'in heykelini dikti.

Alex’in tüm bu başarılarına rağmen dönemin Fenerbahçe Kulübü Teknik Direktörü Aykut Kocaman ile arasında problemler çıktı. 30 Eylül 2012’de oynanan Kasımpaşa maçında oyundan alındıktan sonra maçı yedek kulübesi yerine tribünden takip eden Alex süresiz olarak kadro dışı bırakıldı.

1 Ekim 2012'de dönemin Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile yapılan toplantının ardından sözleşmesi karşılıklı olarak fesh edildi. 

 

 

Fenerbahçe ile ayrılığını kişisel Twitter hesabından yaptığı, "Kontratımı sonlandırdım. Hayatımın en üzücü imzası oldu. Fenerbahçe, bir oyuncu kaybetti ama bir taraftar kazandı. Her şey için teşekkürler" paylaşımla bildirdi.

 

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU