Harvard Üniversitesi’yle ABD Başkanı arasında yardım polemiği: Trump koronavirüs için verdiği parayı geri istiyor

Trump, Harvard Üniversitesi Twitter’da yalanlama yayımladıktan sonra, "Bağış sistemi incelenmeli" dedi

ABD Başkanı, 40 milyar dolara yakın sermayesi olan Harvard Üniversitesi’ni hedef aldı (AFP)

Donald Trump bugün Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücü'nün Beyaz Saray'daki günlük basın toplantısında gündemi değerlendirirken, Harvard Üniversitesi'ne devlet bütçesinden yaklaşık 9 milyon dolar tahsis edilmesini eleştirdi. 

ABD Başkanı, dünyanın bağışlardan oluşan en çok toplu sermayeye sahip üniversitesinin küçük işletmeler için ayrılan fondan para almasını kabul edemeyeceğini belirterek şöyle konuştu:  

Bu parayı Harvard'dan geri isteyeceğim. Harvard bu parayı geri ödeyecek. Bu parayı hiç almamaları gerekirdi.

Trump, bazı büyük şirketlerin de hak etmedikleri halde bu fondan faydalandıklarını ve bu paraların onlardan da geri alınacağını söyledi.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunun üzerine Harvard Üniversitesi, Trump'ı yalanlayan bir açıklama yaptı. Dünyaca ünlü üniversitenin Twitter hesabında, küçük işletmeler için ayrılan fona başvurulmadığı vurgulandı. 

“Başkan Trump, bizim kurumumuzun küçük işletmeler için ayrılmış fondan faydalanmasının uygun olmadığını söylerken haklı” ifadesinin de kullanıldığı açıklamada, üniversitenin Eğitim Bakanlığı’nın koronavirüse karşı yardım olarak verdiği 8 milyon 700 bin doları alacağı belirtildi.

Harvard, bu parayla öğrencilere doğrudan yardım sağlanacağını ve üniversitenin bu işten para kazanmayacağını işaret etti. 

Bu açıklamadan sonra Trump, Twitter hesabından konuyla ilgili bir mesaj daha paylaştı. Harvard'ın kontrol ettiği servete işaret eden başka bir paylaşımı alıntılayan ABD Başkanı, “Harvard parayı geri vermeli. Bütün ‘bağış’ sistemlerinin incelenmesi lazım” dedi.

Trump, bugünkü basın toplantısında Kovid-19 ile mücadele kapsamında, küçük işletmeler ve sağlık merkezlerine destek ve daha fazla test yapılması amacıyla sunulan 484 milyar dolarlık ek bütçe tasarısını masasına gelir gelmez onaylayacağını da kaydetti.

Independent Türkçe, Axios, AA

DAHA FAZLA HABER OKU