İmamoğlu: Meydan boş değil, susuyoruz ama aziz milletimizin hayrı için

İBB Başkanı, ‘yardım’ eleştirilerine yanıt verdi: Arkamızdan bağıran kimselerle kaybedecek vaktimiz yok, biz millet için önde koşmaya devam ediyoruz

Fotoğraf: İBB Basın

Hükümet cephesi ile CHP’li belediyeler arasında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını devam ederken başlayan ‘yardım’ tartışması devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’li belediyelere yönelik eleştirilerle ilgili bir açıklama yaptı.

Belediye başkanlarının siyasi tercihlerin ötesinde seçilmiş kişiler olduğunu söyleyen İmamoğlu “Makama geldikten sonra parti rozeti çıkmış, oy versin vermesin, tüm vatandaşlarımıza hizmet etmek zorunda olan insanlarız. Vatandaşa hizmetten öte hiç bir önceliğimiz yok” dedi.

“Bu makamlara oturmaya mı, hizmet etmeye mi geldik?”

Belediye başkanlarının “hiçbir işe karışmamasının mümkün olmadığını” işaret eden İBB Başkanı, şöyle devam etti:

Şimdi düşünsenize; tüm dünyada ve ülkemizde bir salgın var. O salgının meydana çıkardığı başka zorluklar var. Başta ekonomik zorluklar. Ve tüm bu zorluklar ortadayken, bir belediye başkanı hiç bir şey yapmayacak! Bir belediye başkanı hiç bir işe karıştırılmayacak! İstenen bu.  Bu mümkün mü Allah aşkına? Bu makamlara oturmaya mı geldik, hizmet etmeye mi?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Belediye bir devlet kurumu değil mi?”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eleştirilerine yanıt veren İmamoğlu, şunları söyledi:

Millet bizleri ihtiyacı varken yanında görmeyecek de ne zaman görecek? ‘Devlet yapıyor’ diyorlar; belediye de bir devlet kurumu değil mi? Biz her gün, devletimizi idare edenlere beraber çalışalım, diye dil döküyoruz. Bizi itseler de, toplumun faydası adına yaklaşmaya devam ediyoruz. Ama karşımıza çıkarılan yanıt şu oluyor: ‘Bu tür teşebbüsler özellikle FETÖ-PKK gibi terör örgütleri tarafından denenmiştir.’

Dünyanın hiçbir ülkesinde, millete ekmek dağıtan, gıda kolisi götüren kısacası, Anayasal görevi gereği hizmet eden belediyelere, ‘terör örgütü’, başkanlarına da doğal olarak ‘terör örgütü lideri’ muamelesi yapılmaz. Dünyanın hiçbir yerinde, terör örgütlerini sempatik gösterme riski olan, böyle tehlikeli cümleler de kurulmaz. Tarafımıza yöneltilen bu ağır sözlere anlık yanıt vermeme sebebimiz, milletimiz zorluk içindeyken ağız dalaşına girmenin, milletin ihtiyacına hiç bir fayda getirmeyeceğini bildiğimizdendir.  Yoksa meydan boş değil.

“Çok ağır ithamlara kafamızı geri çevirip bakıyoruz ama…”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ve diğer belediyelerimizin millete yardım faaliyetlerine ‘terör örgütü ‘ benzetmesi yapan, kim olursa olsun, yanıtını alır. Ama şimdi ne vakti ne sırası. Bu hakkımı şahsen saklı tutuyorum. Liyakata, adalete, merhamete, koordinasyona dayalı bir çalışma yapıyoruz.  Şimdilik arkamızdan gelen çok ağır ithamlara, kafamızı geri çevirip bakıyor, duyuyoruz. Ama ses etmeden yola devam ediyoruz. Arkamızdan bağıran kimselerle kaybedecek vaktimiz yok, biz millet için önde koşmaya devam ediyoruz. Ama susuyoruz... Aziz milletimizin hem hatrı hem hayrı için.

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün bakanlar kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, CHP’li belediyelerin salgın ilgili çalışmalarının amacının “şov yapmak” olduğunu söylemişti.

Erdoğan, “Maalesef CHP’nin başını çektiği bir kesim yine bozgunculuk peşinde koşuyor. Cumhurbaşkanlığını, Sağlık Bakanlığını, İçişleri Bakanlığını, diğer bakanlıkları, valiliği hiçe sayarak kendi başlarına yardım toplamaya, ekmek dağıtmaya, hastane kurmaya benzeri işler yapmaya kalkışıyorlar. Asli işlerini yürütemeyen CHP’li belediyelerin ısrarlar ve salgınla mücadele kurallarını hiçe sayarak giriştikleri bu tür faaliyetlerin amacı halka hizmet vermek değil şov yapmaktır. Bu tür teşebbüsler geçmişte FETÖ ve PKK gibi örgütler tarafından da denenmiştir. Buradaki amacın milletimizin takdirle takip ettiği sağlık, gıda, güvenlik, ekonomik destek, sosyal yardım hizmetlerini itibarsız hale getirmek olduğu açıktır” ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU