“Varlığı büyük boşluklar dolduracak mahiyette değildi; Fakat yokluğu…” Sabahattin Ali doğumunun 112'inci yılında kendi sözleri ile anıldı

Türk edebiyatının önemli isimlerinden Sabahattin Ali’nin doğum günü, sosyal mecralarda paylaşılan yazara ait sözlerle kutlandı.

Türk edebiyatının usta isimlerinden Sabahattin Ali, 112'inci doğum gününde sosyal medyanın gündemi oldu. Sabahattin Ali'nin doğum günü için binlerce paylaşım yapılırken, payşlaşımların çoğunda yazarın eserlerinden alıntılar yer aldı.

Adı Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli yazarlar arasında geçen Sabahattin Ali'nin İçimizdeki Şeytan, Kürk Mantolu Madonna, Kuyucaklı Yusuf, Değirmen gibi birçok roman ve öyküsünün yanı sıra, besteleri ile dillere dolanan Aldırma Gönül, Geçmiyor Günler, Kara Yazı gibi birçok şiiri ve çevirisi bugün hala en çok okunan eserler arasında yer alıyor.

Henüz 41 yaşındayken faili meçhul bir cinayete kurban giden yazarın ölümünden bu yana 70 yıl geçtiği için eserleri artık telifsiz. Yazar bu yönüyle de son günlerin sıkça konuşulan isimleri arasında yer aldı. 

Sabahattin Ali'nin 112. doğum gününde sosyal medyada paylaşılan sözlerinden bazıları şöyle:

Seni seviyorum. Deli gibi değil; gayet aklı başında olarak seviyorum.  (Kürk Mantolu Madonna)

*

İnsan dünyaya sadece yemek, içmek, koynuna birini alıp yatmak için gelmiş olamazdı. Daha büyük ve insanca bir sebep lazımdı. (İçimizdeki Şeytan)

*

Varlığı büyük boşlukları dolduracak mahiyette değildi; fakat yokluğu müthişti... (Kuyucaklı Yusuf)

*

Ama ruhumuz böyle gökyüzünde uçup dururken birdenbire yere inip insan küçüklüğü ile karşılaşmak ne tuhaf oluyor. (Sırça Köşk)

*

Etrafın seni sıkmaya başladığı zaman kitap oku! (Canım Aliye, Ruhum Filiz)

 

DAHA FAZLA HABER OKU