Aç ve işsiz Amerikalılar gıda bankalarına akın ederken yardım kuruluşları “talep tsunamisine” yetişmekte zorlanıyor

Yetkililer en çok da önümüzdeki 6-8 haftalık süreçten endişe duyduklarını söylüyor

(AFP)

Dünyayı sarsan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında en büyük kayıp veren ülke olan ABD’de hastalığın yanı sıra işsizlik ve açlık da halka zor günler yaşatıyor.

Son rakamlara göre ABD’de enfekte kişi sayısı 738 bin 923’ü bulurken, bugüne dek yaklaşık 40 bin kişi yaşamını yitirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Koronavirüs salgınının getirdiği ekonomik zorluklar nedeniyle gıda bankalarına akın eden Amerikalı ailelerin sayısının da her geçen gün hızla arttığı belirtildi.

AFP’nin haberine göre işletmelerin bir bir zarar etmesinin ardından bir gecede 22 milyon kişinin işsiz kaldığı ülkede yiyecek bulamayan endişeli halkın ihtiyaçlarını gidermeye çalışan yardım kuruluşları “talep tsunamisini” karşılamamaktan korktuğu kaydedildi.

Ülke genelinde binlerce arabanın gıda bankalarından yardım almak için kuyruğa girdiğine dair görüntüler gelirken, Pensilvanya’daki bir dağıtım merkezinin yetkisi Brian Gulish, “Birçok kişi hizmetimizden ilk kez faydalanıyor. Daha önce bir gıda bankasına hiç gitmemişler. Dağıtım ağlarımızı bilmedikleri için de kuyruklar uzuyor” dedi.
 


Boston’daki bir merkeze başvuran Alana isimli bir kadınsa, “Çalışmadan aylarımız geçti. Dün bir kadınla karşılaştım. Biri 15 günlük üç çocuğu var, eşi çalışmıyor. Evlerinde yiyecek hiçbir şeyleri yoktu” diye konuştu.

Öte yandan gıda bankası yetkilileri ihtiyaçlarının çok hızla arttığını belirtirken, Ohio’da bu rakamın bir anda yüzde 30 yükseldiği kaydedildi.

Akron-Canton Bölge Gıda Bankası CEO’su Dan Flowers, “Personelimiz bitkin düştü. Çok fazla çalışıyorlar. Bu işin sona ermesi için hepimiz hazırız” ifadelerini kullanırken, en çok da önümüzdeki  6-8 haftalık süreçten endişe duyduğunu vurguladı.

 

Independent Türkçe, AFP

DAHA FAZLA HABER OKU