İYİ Parti Sözcüsü Ağıralioğlu: Sosyal ve iktisadi tufan geliyor

"Evde kal tabelası karın doyurmuyor" diyen Yavuz Ağıralioğlu, "Bugün particilik yapma günü değildir" ifadesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu / Fotoğraf: İYİ Parti Basın Birimi

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Koronavirüs salgını nedeniyle oluşabilecek toplumsal ve ekonomik sorunlara dikkati çeken Ağıralioğlu, kaynakların verimli kullanılmasının şart oluğunu vurguladı.

"İsrafa, yolsuzluğa ve savurganlığa da bir nihayet verilmesi gerektiği muhakkaktır" diyen Yavuz Ağıralioğlu, şu ifadeleri kullandı:

Yaşanan bu kriz, hem devletlerin güç ve kapasitelerinin hem de insanlığın ve milletlerin birlik ve beraberlik duygularının zorlu bir sınav ile karşı karşıya kalması anlamına gelmektedir. Ayrıca çok yakın bir gelecekte ortaya çıkacak sosyoekonomik sonuçlar için de hazırlıklı olunması gerektiği aşikârdır. Görebildiğimiz kadarıyla sosyal ve iktisadî bir tufan geliyor. Salgının neticeleri, ülkemizin kronik problemleri olan işsizliğin ve yoksulluğun artmasından, gelir dağılımının daha da bozulmasına, özel sektörün, malî dengenin ve sosyal güvenlik sisteminin olumsuz etkilenmesine kadar ciddi toplumsal sonuçlar doğuracaktır. Bu ekonomik problemleri aşabilmek için kaynakların etkin ve verimli kullanılması ile birlikte; israfa, yolsuzluğa ve savurganlığa da bir nihayet verilmesi gerektiği muhakkaktır.

"İstatistiklere yansıyan ve sadece rakam olarak algılanan hasta ve ölüm sayılarının, işsizlik oranlarının ve ekonomik verilerin ardında insanlarımızın hayatlarının yer aldığı gerçeğini hiç hatırdan çıkarmayacak 'akıl, feraset ve cesaret sahibi' bir siyasi iradeye bugün her zamankinden daha çok muhtacız" diyen Yavuz Ağıralioğlu, sürecin mümkün olan en az hasarla atlatılabilmesi için tespit ve katkılarını kamuoyu ile paylaşmaya devam ettiklerini söyledi.

Sağlık Bakanlığı'na teşekkür eden Ağıralioğlu, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

Bir hakkı teslim edelim. Bugüne kadar doğru ve şeffaf bir çalışma metodu ile başarılı bir mücadele sergileyen Sağlık Bakanlığımızın bütün personelini Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’nın şahsında tebrik ediyoruz. Bütün menfi rakamlara ve duruma rağmen, sağlık ordumuzun topluma güven veren duruş ve gayretini görüyoruz. Fedakârca mücadele eden bütün sağlık çalışanlarımıza tek tek teşekkür ediyoruz. Aynı ciddiyetin ve kamuoyunu doğru ve şeffaf bir şekilde bilgilendirme hassasiyetinin de aynen devam etmesini temenni ediyoruz.

"Evde kal tabelası karın doyurmuyor"

Hükümetin attığı bazı adımları doğru bulsalar da yetersiz ve eksik uygulamaların da olduğunu savunan Ağıralioğlu, "Evde kal tabelası karın doyurmuyor, faturaları ödemiyor, kiraları karşılamıyor" yorumunu yaptı.

"Bugün particilik yapılacak zaman değildir"

"Diyanet İşleri Başkanlığı’nın moral motivasyonu olsun diye 10'ar metre arayla kıldığı namaz gibi bir mücadele algoritmasına ihtiyacımız yok. Bu mücadelede namazları omuz omuza kılamıyor olabiliriz. Lakin mücadeleyi omuz omuza yapacağız" diyen İYİ Parti Sözcüsü, şu ifadeleri kullandı:

AK Parti'nin belediyelerinin değil, sadece Partili Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin değil, herkesin Cumhurbaşkanı olacak bir hissiyatın bir devlet diyetinin ihtiyacındayız. Bugün Ak Parti’yi ve AK Parti'nin Genel Başkanı baskıyla değil Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı herkesin Cumhurbaşkanı olarak görmek istiyoruz.

"Maskeleri bile doğru dürüst vatandaşına ulaştıramayan bir devlet acizliğine konu olursunuz"

Maskelerin halka ücretsiz dağıtılmasını doğru bir karar olarak değerlendiren İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, dağıtımda yaşanan sıkıntılar için ise "Maskeleri bile doğru dürüst vatandaşına ulaştıramayan bir devlet acizliğine konu olursunuz" yorumunu yaptı.

Ağıralioğlu, maske temin etmek isteyenlerin uygun fiyatla bunu gerçekleştirmesinin önünün kesilmesi nedeniyle eczanelerin de risk grubuna girdiğini savundu.

"İhtiyaç akçesi için bas bas bağırdık, bugünlere böyle hazırlıksız yakalanmamızın hesabını sorarız"

Merkez Bankası’nda zor zamanlarda kullanılmak için ayrılan ihtiyat akçesini hatırlatan Yavuz Ağıralioğlu, bu paranın hesabını soracaklarını ileri sürdü:

İYİ Parti olarak bas bas bağırdık; bu zor zamanların parasıdır, bu paraya dokunulmasın diye. O paraların toplamı herhalde bu 3-4 aylık en zor zamanımızın ihtiyaçlarını görmek için bizim ihtiyaç duyacağımız büyük bir bütçenin kaynağı idi. Şimdi o kaynaklarına rahatlıkla ulaşamıyor olmamızdan kaynaklanan bir motivasyonu Tekalif-i Milliye hissiyatı ile paylaşmaya çalışıyoruz. Tabii ki paylaşacağız bu netameli süreci atlatacağız ama kamuoyu da bilsin, milletimiz bilsin, hükümetimizin idarecilerde bilsin; kurt kışı geçirirmiş lakin yediği ayazı unutmazmış. Biz bugünlere geçiririz ama bugünlere böyle hazırlıksız yakalanmamızın hesabını sorarız.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU