Barlas: Bu salgına iyi ki Erdoğan’ın merkezinde bulunduğu başkanlık sistemi içinde yakalandık

Sabah başyazarı: En zor ve hayati kararlar anında alınıyor

Fotoğraf: Twitter

Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, Türkiye’nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına başkanlık sistemi ile yönetildiği sırada yakalanmasını “İyi ki” olarak yorumladı. Barlas'ın bu yorumunun bir sebebi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık sisteminin merkezinde olması.

Barlas, bugünkü köşesinin başlığında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Hiçbir virüs hiçbir salgın Türkiye’den daha güçlü değildir” ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Barlas, salgınla ilgili şu yorumu yaptı:

Siyasi polemiklerin ve kötü niyetli yıpratma kampanyalarının ötesindeki gerçeği görebiliyorum. Bu salgına iyi ki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın merkezinde bulunduğu Başkanlık Sistemi içinde yakalandık... En zor ve en hayati kararlar anında alınıyor. Halka tedavi imkanları sunulurken, moral takviyesi yapmak da hiç ihmal edilmiyor. Buna son örnek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 65 yaş üstündeki vatandaşlara gönderdiği mektupta söylenenlerdir.

Barlas yazısının devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vatandaşlara gönderdiği mektuba yer verdi.

Erdoğan’ın mektubunda yer alan ifadeler şöyleydi:

Türkiye, son 18 yılda temel hizmet alanlarında yaşadığı değişim ve dönüşüm sayesinde koronavirüs salgınına en hazırlıklı ülkelerden biridir. 165 bin doktorumuz, 205 bini hemşire olmak üzere 490 bin sağlık ve 360 bin destek personelimizle devasa bir sağlık ordusuna sahibiz. Küresel salgın haline gelen koronavirüse karşı ülkece milli bir mücadelenin içerisindeyiz. Devlet olarak tüm tedbirleri alıyor, milletimizin sağlığını tehdit eden salgına karşı imkanlarımızı seferber ediyoruz.

Müsterih olunuz; hiçbir virüs, hiçbir salgın Türkiye'den güçlü değildir. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışına sahip bir medeniyetin mirasçıları olarak; bizim önceliğimiz her bir vatandaşımızın sağlığıdır. Her badirede olduğu gibi bu sıkıntılı süreçten de birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirerek çıkacağımızdan şüphem yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle, sizlere sevgi ve hürmetlerimi sunuyor, sağlıklı sıhhatli bir ömür geçirmenizi Rabbimden niyâz ediyorum.

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU