Mehmet Barlas’tan koronavirüs yazısı: Hayat kolaylaştı…

Sabah başyazarı: Akıllı telefonlar bile başlı başına yeni bir dünyanın kapısını açmadı mı?

Fotoğraf: Twitter

Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, Türkiye medyasındaki yazarların aksine “koronavirüs salgının kolaylaştırıcı etkilerini” yazdı.

Barlas, bugünkü köşe yazısında iletişim teknolojisinin geldiği noktayı “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sokağa çıkmadan sürdürdüğü faaliyetler ile iyice hissedildiğini” söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Barlas, Erdoğan’ın video konferans yöntemiyle katıldığı G-20 zirvesini örnek vererek "Hayat kolaylaştı" arabaşlığı altında şunları yazdı:

Bu güne kadar G-20 zirvesine katılmak için, o gün zirve hangi ülkede yapılıyorsa, liderler uçaklara atlayıp oraya giderlerdi. Bizdeki zirve de Antalya'da toplanmamış mıydı? Ama artık kimsenin yerinden kıpırdamasına, uçağa binip deniz aşırı ülkelere gitmesine gerek kalmıyor. Koronavirüs tehlikesi bu açıdan hayatı böyle kolaylaştırdı.

Barlas yazısında ayrıca şu görüşü savundu:

Bireyler olarak teknolojik aşamalar hayatımızı kolaylaştırıyor. Sadece akıllı telefonlar bile başlı başına yeni bir dünyanın kapısını açmadı mı? Ama büyük insanlık keşke teknoloji kadar sağlığa da ilgi duysaydı ve bir virüs yüzünden insanlık bir dünya savaşı ortamı yaşamak zorunda kalmasaydı.

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU