Mehmet Barlas: Tam da ekonomi toparlanıyordu, koronavirüs devreye girdi

Sabah başyazarı: Koronavirüsten kaynaklanan hastalığın bir salgına dönüşmemesi için alınan önlemler, ölçülmesi çok zor bir maliyeti ekonomimize yüklemeye başladı

Fotoğraf: YouTube / NTV

Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, “Türkiye’de ekonominin toplandığı sırada koronavirüsün ortaya çıktığını” yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Barlas, "Tam da ekonomi toparlanıyorken bu defa da koronavirüs devreye girdi" başlıklı köşe yazısında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yerinde olmak istemediğini söylerken şu ifadeleri kullandı:

Düşünün ki her gün ve hatta her saat, bir kuyumcu özeniyle ekonominin gelişmesindeki engellerle boğuşup durdu. Enflasyon rakamları sonunda düşmeye başladı ve ekonomideki toparlanma başladı. Ama koronavirüsten kaynaklanan hastalığın bir salgına dönüşmemesi için alınan önlemler, ölçülmesi çok zor bir maliyeti ekonomimize yüklemeye başladı.

Türkiye’nin turizm gelirlerinden adeta vazgeçmek zorunda kaldığını söyleyen Barlas, şöyle devam etti:

THY'nin iptal edilen seferlerini ve Türkiye'ye gelmeleri engellenen ülkelerin vatandaşlarını şöyle bir düşünün... Önümüzdeki Paskalya tatilini bekleyen otel sahiplerinin hayal kırıklıklarının parasal bedelini hiç hesap ettiniz mi? İptal edilen toplantıları, kısıtlanan çalışma günlerini ve mesela seyircisiz futbol karşılaşmalarını düşünün... Gelir ve vergi kayıplarını hesaplamaya çalışın.

Barlas yazısının devamında dünyadaki farklı ülkelerin koronavirüs dolayısıyla Rusya ve ABD'nin yaşadığı ekonomik sorunları yazdı.

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU