Almanya, koronavirüse karşı İkinci Dünya Savaşı sonrası en büyük ekonomik yardım paketini devreye sokuyor: 614 milyar dolar

Alman hükümeti, koranavirüs salgını yüzünden zor durumda olan şirketlere ‘sınırsız’ kredi sağlayacak

Fotoğraf: Reuters

Almanya, koronavirüs salgınının dünya genelinde giderek yayılması üzerine İkinci Dünya Savaşı sonrası en büyük ekonomik yardım paketini yürürlüğe sokma kararı aldı.

Ekonomi Bakanı Peter Altmaier devletin ilk adımda 614 milyar dolar değerinde krediyi garanti etmek için para musluğunu açacağını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Alman hükümeti, koranavirüs salgını yüzünden zor durumda olan şirketlere ‘sınırsız’ kredi yardımı yapacak.

Başbakan Angela Merkel, Alman hükümetlerinin tarihinde eşi benzeri görülmemiş önlemler alınacağını ve bu salgınla mücadelede ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi.

Maliye Bakanı Olaf Scholz, “Devlet destekli kalkınma bankaları, hiçbir üst sınır olmadan kredi verecek, bizim en önemli mesajımız bu olacak.” dedi.

614 milyar dolar kredi garanti edildi

Altmaier ise devletin ilk adımda 614 milyar dolar değerinde krediyi garanti etmek için para musluğunu açacağını belirterek, “Biz siyasi irade ve para eksikliği yüzünden başarısız olmayacağımıza söz veriyoruz. Bu hiçbir sağlıklı şirketin ve işçinin sorun yaşamayacağı anlamına geliyor” diyerek, hükümetin kararlığını vurguladı.

Altmaier, Alman hazinesinin uzun soluklu bir mücadele için gerekli kaynağa sahip olduğunu söyledi.

Almanya, 2008 yılındaki küresel mali krizde şirketlerine 500 milyar dolar civarında kredi açmıştı.

Hükümetin açıkladığı son 614 milyar dolarlık kredi paketi, bunun da ötesine geçerek savaş sonrası en büyük yardım planı olarak tarihe geçti.

IMF, 50 milyar dolar ayırmıştı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, koronavirüs salgınıyla mücadele için 50 milyar dolarlık kaynak ayırdıklarını söylemişti. 

Independent Türkçe, Euronews

DAHA FAZLA HABER OKU