Davutoğlu’ndan BM’ye çağrı: 2020, ‘Dünya Sağlık Dayanışma Yılı’ ilan edilsin

Davutoğlu, “Dünya Sağlık Günü” nedeniyle paylaştığı mesajda BM’ye çağrıda bulundu

Fotoğraf: AA

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Dünya Sağlık Günü” nedeniyle bir mesaj paylaştı.

Davutoğlu, mesajında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele eden sağlık çalışanları kutlarken, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres’in, küresel dayanışma çağrısına da destek verdi.

Davutoğlu, “Bu dayanışma ruhu içinde hali hazırda kutlanan ‘2020 Dünya Hemşireler ve Ebeler Yılı’na paralel olarak, 2020 yılını ‘Dünya Sağlık Dayanışma Yılı’ ilan edilmesi çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Davutoğlu’nun mesajında şu ifadeler yer aldı:

Dünyamızın yaşamakta  olduğu  büyük Covid-19  salgınına karşı  sağlık personelinin fedakar mücadelesi insanlık tarihine geçecek mahiyettedir. Değerli fedakarlığınız hiçbir zaman  unutulmayacaktır. Bu mücadelede yaşamını yitiren sağlık personelini de saygıyla anıyorum.Bugün itibariyle dünyamızda vaka sayısının 1.3 milyonu, ölümlerin ise 70 bini aşması  bile bu küresel felaketin  yıkıcı mahiyetini   bizlere açıkça gösteriyor. Umudumuz önümüzdeki dönemde bütün dünyada salgının etkisinin, vakaların ve ölümlerin sayısının düşmesi ve nihayetinde sıfır düzeyine inmesidir.

“Sosyal, iktisadi ve bütün diğer alanlardaki yıkıcı etkileri asgariye indirebilmek için hep birlikte çalışmamız gerekiyor” diyen Davutoğlu şöyle devam etti:

Başka yolumuz, çaremiz de esasen yok. Hiçbir ülke ve hükümetin tek başına küresel ölçekteki bu büyük felaketle  mücadele imkanı olmadığının da farkındayız.
İnsanlığın yüz yüze geldiği bu büyük  sınamayı ancak küresel ölçekte dayanışma ve işbirliği ile aşabileceğinin de keza bilincindeyiz. 
İşte tam bu nedenlerle küresel düzeyde bütün ülkelere, liderlere, bölgesel ve uluslararası kuruluşlara tarihi sorumluluklarını üstlenme vakti gelmiştir.
Zira, bugün bütün insanlığın bu dayanışmaya ve kararlı adımlara her zamankinden çok daha fazla ihtiyacı var.  Yine bu vesileyle,  2020 Dünya Hemşireler ve Ebeler Yılını da kutluyorum. Aynı anlayışla, önümüzdeki dönemde küresel düzeyde dayanışmanın sürmesine yol gösterici ışık olması umuduyla, halihazırda kutlanan  “2020 BM Dünya Hemşireler ve Ebeler Yılı”na paralel olarak  BM’nin 2020‘yi  “Dünya Sağlık Dayanışma Yılı” ilan etmesi çağrısında da bulunuyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU