"Perde arkasındaki lider Abdullah Gül, genel başkan Ali Babacan olacak. Gül istemedi ama Davutoğlu'na da teklif gitti"

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi yeni partinin kuruluşunda yer alması istenen isimlere 1 Nisan'dan sonra teklif götürüleceğini iddia etti

Abdullah Gül (sağda) ve Ali Babacan (solda)

Ankara’nın siyaset kulislerinde son günlerde konuşulan başlıklardan biri de Abdullah Gül ve Ali Babacan’ın yeni parti kurma çalışmaları yürüttüğüne ilişkin haberler.

“Genel başkan olarak Ali Babacan’ın ismi geçiyor”

Hürriyet gazetesinden Abdulkadir Selvi bugünkü köşesinde yeni parti için 1 Nisan’dan sonrasına tarih verildiğinden söz edildiğini belirtiyor. Selvi'ye göre genel başkan olarak Gül değil Ali Babacan olacak:
 

“Abdullah Gül’ün genç, yıpranmamış ve yeni bir isim olması nedeniyle Babacan’ı tercih ettiği söyleniyor. Aslında partiyi kurduranın Abdullah Gül olduğu belirtiliyor. Yani perde arkasındaki lider Abdullah Gül. Ancak kendisi bir parti kurup yola çıkmak yerine Ali Babacan’ın genel başkanlığı üstleneceği bir parti kurmayı tercih ettiği söyleniyor.”


Abdulkadir Selvi yazısında yeni partinin programının yazılmaya başlandığını ve parlamenter sistemi savunan bir parti öngörüldüğünü ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

1 Nisan’dan itibaren partinin kuruluşunda yer alması istenen isimlere teklif götürüleceği söyleniyor. Selvi yeni partinin şansınıysa AK Parti’nin 31 Mart’ta alacağı oy oranının belirleyeceği görüşünü dile getiriyor. Partinin 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik hazırlık yaptığı da yazıda yer alan bir diğer kulis bilgisi.

Davutoğlu’nun tutumu ne olacak?

Selvi’nin aktardığı bilgilere göre eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu’na da teklif götürülecek:
 

“Abdullah Gül pek sıcak bakmasa da Ali Babacan’ın Davutoğlu konusunda ısrarlı olduğu ifade ediliyor. Zaten Gül ve Babacan’a yakın isimlerle Davutoğlu’nun da sık sık görüştüğü söyleniyor… Süreçleri yakından takip eden, bir Türkiye tasavvuru olan Davutoğlu’nun edilgen bir tavır içinde olması beklenmiyor. Davutoğlu’nun henüz yeni parti kurma noktasında olmadığı ifade ediliyor. Ama tecrübeli bir siyaset muhabiri olarak şunu söyleyebilirim ki bu sinyaller gelecekte yeni bir partiyi işaret ediyor.”


Yazının tamamına şu linkten ulaşılabilir.
 

DAHA FAZLA HABER OKU