Akif Beki: Maliye ve İçişleri bakanlarının yerinde olsam, ‘hedef bizi tefe koydurmak mı’ diye ciddi işkillenirdim

Karar yazarı: İktidar ne söylüyor, tamburası ne çalıyor...

Fotoğraflar: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmişte danışmanlığı yapan Karar yazarı Akif Beki, iktidara yakın yazarların gündeme getirdiği bazı senaryolara tepki gösterdi.

Beki, “Bırakın Maliye ve İçişleri kızsın bu saçmalıklara” başlıklı köşe yazısında hükümete yakınlığıyla bilinen bazı kesimlerin “sokağa çıkma yasağının Erdoğan’a tuzak kurmak istendiği” iddiasını dillendirdiğini söyledi.

Beki, şunları yazdı:

‘İktidar altından kalkamaz, kapanılan evlerde açlık baş gösterince de sosyal patlama olur, iç savaşa kadar gider’ hesabı yatıyormuş ısrarların arkasında...
Muhalefeti ne rahatsız edecek bu uçukluklar, asıl Maliye ve İçişleri bakanlarına dokunuyor ucu. Direkt şöyle karalamadıkları kaldı: ‘Kasada ihtiyat akçesi mi var, kara gün parası çoktan harcandı, muhalefet haklı, sokağa çıkma yasağını finanse edemeyeceği için topa basmıyor devlet, maaşların kiraların sorumluluğunu alamadığı için çalışma hayatını istop ettirmiyor, biz de asıl nedeni saklamak için işte böyle akla ziyan kılıflar uyduruyoruz’...

“Dünyadan pozitif yönde ayrışan yegane ülke olmaya adayız”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “Ülke ekonomisi koronavirüs yüzünden zor durumda” dediğini söyleyen Beki, “Zorda olsak, herhalde bizde de yetkililer lafı dolandırmaz, yekten söylerdi” diye yazdı ve şöyle devam etti:

Dünya ne kadar küçüleceğini hesaplarken Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, bizim ekonomimizin büyüme hedeflerini tutturacağını müjdeliyor. Dünyadan ‘pozitif’ yönde ayrışan belki de yegane ülke olmaya adayız şu halde.

Ne hakları var şimdi işgüzar propagandistlerin, aldatmacalarla bu iyimserliğe gölge düşürüyor, hazineyi aciz gösteriyorlar. ‘Kimsesizlerin kimsesi olamayacağı, evde gelirsiz kalacaklara bakamayacağı için devlet sokağa çıkma yasağı ilan etmiyor’ deseler...İktidar savunusu adına pompaladıkları bu zırvalardan daha fazla zarar veremezlerdi iktidara.

"Yavaş'ın önerdiği yasak nasıl oluyor da sabah hayata geçiriliyor?"

Beki, 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı getirilmesinin ilk olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından dile getirildiğini aktarırken şunları söyledi:

Demezler mi; 65 yaş üstüne sokak yasağı, Mansur Yavaş’ın fikri çıkmadı mı? AK Partili Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin açıklamadı mı? Madem bu yolla sokak kalkışması planlanıyor, iktidar da sokağa çıkma yasağı için bastıranlara tuzak diye direniyor, yoksa parasızlıktan değil...

Yavaş’ın akşam bir WhatsApp grubunda önerdiği yasak, Şahin’in Soylu’ya iletmesiyle nasıl oluyor da sabah hemen hayata geçiriliyor? Sormazlar mı; yardım kampanyasını devlet içinde devlet olmak, ayrı baş çekmek, ikilik ve fitne çıkarmak için açtılarsa...

Cumhurbaşkanlığının bir sözüyle nasıl oluyor da aynı İmamoğlu ve Yavaş, ulaşım hatlarında bedava yüzbin maske dağıtmaya başlıyor, ikiletmeden?  Hem daha çok insan ölsün, açlık çıksın, iktidar zorda kalsın diye hastalığı yaymaya, herkese bulaştırmaya çalışıyorlarsa... Niye yardım organize etsin, sorumluluk alsın, engellemelere rağmen ellerini taşın altına koymakta diretsin ki CHP’li belediyeler?  Üstelik sokağa çıkma yasağı o kadar tehlikeliyse, sokak darbesine davetiye çıkarmakla birse...

“Sabah’ın manşetinde ne arıyordu?”

Sağlık Bakanı Koca’nın “Teması kesmezsek kontrol zorlaşır” uyarısı, Sabah’ın dünkü manşetinde ne arıyordu?  Bakan Soylu ne demeye park, sahil, yaş ve sosyal mesafe kısıtlarını ihlal edenlere ceza kesen valileri, polisleri örnek gösteriyor, Twitter’dan duyurup tek tek alkışa boğuyor?

Karar yazarı, ipe sapa gelmez hezeyanların muhalefeti vurmayacağını, tam tersi bir şekilde “iktidarın başarısızlığa kılıf aradığı” görünümüne sebep olacağını söyledi. Beki’nin yazısının devamında öne çıkan satırlar şöyle.

Maliye ve İçişleri bakanlarının yerinde olsam, ‘hedef bizi tefe koydurmak mı’ diye ciddi işkillenirdim. 

İktidar ne söylüyor, tamburası ne çalıyor...

Bu martavallarla halkı koronavirüsün kripto CHP’li çıktığına inandıracağını zanneden tambura takımından ne olur yahu!

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU