Darp edilen otizmli gence aynı hastaneden 2 gün arayla 2 farklı rapor

Avcılar’da bir saldırgan tarafından dövülen otizmli ve engelli genç için hazırlanan ikinci muayene raporu ilkinden daha detaylı. Aradaki fark ikinci rapor konunun sosyal medyaya yansımasından sonra hazırlanması

Fotoğraf: Twitter

Geçen 8 Mart’ta, sokakta bir kadına laf attığı iddiasıyla darp edilen otizmli ve engelli 18 yaşındaki Taha Alper Behrem'i döven saldırgan, Adli Tıp Kurumu’nun mahkemeye gönderdiği “Beden ve ruh bakımından kendisini savunabilir” raporunun ardından tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edildi. 

Mahkeme safahatı ise olayın sosyal medyada duyurulup gazete ve televizyonlarda haber yapıldıktan sonra adli birimlerin olaya yaklaşım farkını ortaya koydu.

Olay 8 Mart 2020’de İstanbul’un Avcılar ilçesinde gerçekleşti.

Behrem, darp edildikten sonra Avcılar Kölük Devlet Hastanesi’ne götürülerek burada muayane edildi.

Muayenenin ardından hazırlanan 320042 sayılı raporda tespit edilenler şöyle sıralandı:

Gözaltında şişlik, yeşil ekimoz 0,5 cm abrazyon, sağ dizde abrazyon.

Behrem’i döven saldırgan, bu raporla birlikte ifadesinin ardından serbest bırakılmış aile ise olayı önce sosyal medyadan duyurmuş ardından olay konvensiyonel medyanın ilgisinin çekmeye başlamıştı.

Gelen büyük tepkilerin ardından olaydan 2 gün sonra açıklama yapan Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırganın gözaltına alınması ve adliyeye mevcutlu şekilde getirilmesi talimatı verildiğini açıkladı.

Bu arada Behrem tekrar hastaneye götürüldü ve yeniden muayene edildi.

10 Mart’ta yapılan muayenenin sonucunda 320168 sayılı yeni bir rapor düzenlendi. 

Aynı hastaneden alınan ikinci rapor daha detaylı

Bu raporda ise tespit edilenler, ilk raporun aksine daha detaylıydı.

Aynı hastaneden alınan ikinci raporda Behrem’de şu sıkıntıların görüldüğünün belirlendiği yazıldı:

Sol 12. Kosta altında dikey uzantılı 2 adet eritemli alan, sağ alt kadranda 2 cm uzunluğunda çizgisel eritemli alan, sağ boyun yarımında ön yüzde 0,5x2 cm alanında eritemli ekimontik alan, sağ gözaltında ve kaş üzerinde ekimotik alanlar, sağ zigoma üzerinde 0,5 cm eritemli alan, sağ göz konjuktivasında kızarıklık, sol göz altında ekimoz ve çizgizel abrazyon, sol mandibula üzerinde minimal eritemli alan, sağ diz üzerinde krutlu 1x2 cm’lik alan, sol femur ön yüzündce 2 cm’lik abrazyon mevcut, her iki göz kapağı ve çevresindeki travmaya bağlı ödem ve ekimoz…

Hazırlanan yeni ve detaylı muayene raporu, savcılıkça başlatılan soruşturma dosyasına da girdi ve saldırgan tutuklandı. 

20 gün cezaevinde kalan saldırgan, Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı raporda otizmli Behrem’in kendisini savunabilecek durumda olduğunu bildirir raporun ardından ise tahliye edildi. 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU