Benzema, Giroud ile kıyaslanmasına tepki gösterdi: F1 ile kartingi karıştırmayın, ben Formula 1'im

Real Madrid'in Fransız oyuncusu Karim Benzema, vatandaşı Olivier Giroud ile karşılaştırılmasına tepki gösterdi. Benzema, "O kendi yolunda ben kendi yolumdayım" dedi

Karim Benzema - Olivier Giroud / Fotoğraf: Reuters

İspanya'nın Real Madrid takımında forma giyen Fransız futbolcu Karim Benzema, Chelsea'de oynayan bir diğer Fransız forvet Olivier Giroud ile karşılaştırılmasına, "Formula 1 ile kartingi karşılaştıramazsınız. Ben Formula 1'im" cevabını verdi.

Benzema, Instagram hesabından yaptığı canlı yayında takipçilerine açıklamalarda bulundu.

Giroud ile karşılaştırılamayacağını söyleyen 32 yaşındaki oyuncu, şu ifadeleri kullandı:

Formula 1 ile kartingi karşılaştıramazsınız. Ben Formula 1'im. Onun kendi kariyeri var, istediği şeyleri yapıyor ve gollerini atıyor. Onun hakkında çok düşünmüyorum, o kendi yolunda ben kendi yolumdayım.

Giroud'un oyun tarzının Fransa Milli Takımı'na yakıştığını belirten Benzema, şöyle konuştu: 

Orada iyi çünkü Mbappe ve Griezmann gibi hızlı ve onun etrafında oynayıp kendisine gol attırabilecek oyuncular var. Defans oyuncuları üzerinde ağırlığını hissettiriyor ve etrafındakilere gol atma imkanı sağlıyor. Oyununu herkes seviyor mu bilmiyorum. Olağanüstü oynamıyor ve yaptığı şeyler muhteşem değil ama Fransa Milli Takımı'na uyuyor.

 

Karim Benzema - Reuters.jpg
Karim Benzema / Fotoğraf: Reuters

 

Real Madrid formasıyla bu sezon 36 karşılaşmaya çıkan Benzema, 21 gol, 9 asistle oynarken, Chelsea forması giyen Giroud, 13 müsabakada, 3 gol kaydetti.

Benzema, kariyeri boyunca 2 La Liga, 4 Ligue 1, 2 İspanya Süper Kupa, 2 İspanya Kral Kupası, 4 Fransa Süper Kupası, 1 Fransa Kupası, 4 UEFA Şampiyonlar Ligi, 3 UEFA Süper Kupa ve 4 kez de FIFA Kulüpler Dünya Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Olivier Giroud ise 4 İngiltere Lig Kupası, 1 Ligue 1, 3 İngiltere Süper Kupası ve 1 kez de UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu elde etti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU