Kılıçdaroğlu: Sokağa çıkma yasağı OHAL dışında da ilan edilebilir

CHP lideri: Bugün geldiğimiz noktada geniş, yaygın ve etkin bir sokağa çıkma yasağı ve karantina ihtiyacı olduğu açıktır

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla olağanüstü hal ilan edilmesine karşı olduklarınıo, sokağa çıkma yasağının İl İdaresi ve Hıfzıssıhha kanunlarıyla mümkün olduğunu söyledi.

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’e konuşan CHP lideri, iktidarın bugüne kadar salgın ile önlem almakta zafiyet gösterdiğin belirtti:

 estlerin yaygınlaştırılmasındaki gecikmeler, sınırların kapatılmasındaki gecikmeler, ulaşım kısıtlamalarındaki gecikmeler bunlara örnek verilebilir.

“Bugün geldiğimiz noktada geniş, yaygın ve etkin bir sokağa çıkma yasağı ve karantina ihtiyacı olduğu açıktır” diyen Kılıçdaroğlu İl İdaresi ve Hıfzıssıhha kanunlarını işaret etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“İşten çıkarma yasaklansın”

Evden çıkamayacak durumda olanların geçimlerini sağlayacak önlemlerin iktidar tarafından alınması gerektiğini vurgulayan anamuhalefet lider, parlamentoda bu kararlara destek vereceklerini ifade etti:

Gerek vatandaşların geçim ihtiyaçları, gerek sektörlerin ekonomik destek ihtiyaçları konusunda, daha önce önerdiğimiz önlemlerin de derhal alınması zorunludur.

Süreç içinde yasal bir desteğe ihtiyaç duyulması halinde, salgın hastalık süresince işçi çıkarma yasağı öngören bir düzenlemenin parlamentoya gelmesi gibi, bu kararların alınması için tam destek vermeye de hazırız. Artık sorun ‘evde kal' aşamasından  ‘evde tut' aşamasına geçmiştir. Bir an önce iktidarın bu önlemleri alması gerekmektedir.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU