Milli basketbolcu Cedi Osman, Türkiye'deki taraftarlara mesaj gönderdi: Lütfen evde kalalım

NBA'de Cleveland Cavaliers'ta oynayan Cedi Osmani Kovid-19 salgınına karşı farkındalık yaratmak için "Evde kal" çağrısına destek verdi

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Cleveland Cavaliers forması giyen Cedi Osman, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele tedbirleri kapsamında evde kalınması için çağrı yaptı.

Milli basketbolcu, NBA'in internet sitesinde yer alan videosunda, "Türkiye'deki NBA severlere bir mesajım var" diyerek şu ifadeleri kullandı:

Öncelikle bu virüsün yayılmasını engellemek için her şeyi yapmalıyız. Lütfen bir peçeteye hapşırın ya da öksürün, ardından çöpe atın. Kapı kolları, telefon ve anahtar gibi çokça temas ettiğimiz yerleri düzenli dezenfekte edelim. Herhangi bir hastalık belirtisinde hastaneye gitmek dışında lütfen evde kalalım. Herkese temiz ve sağlıklı yarınlar diliyorum.

 

Furkan Korkmaz - AA.jpg
Furkan Korkmaz / Fotoğraf: AA

 

Furkan Korkmaz'dan "evde kal" çağrısına uyan 5 kişiye milli forma

NBA'de Philadelphia 76ers forması giyen Furkan Korkmaz da "evde kal" çağrısına destek verdi.

Milli basketbolcu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, kendisini sosyal medyadan yürütülen dayanışmaya davet eden basketbolcular Cedi Osman ve Birkan Batuk'a teşekkür ederek, şunları söyledi:

Ben de bu tweetin altına #EvdeKal etiketiyle fotoğraf gönderen 5 kişiye milli takım formamı hediye edeceğim. Birlikte bu zor günleri geride bırakacağız.

 

 

Furkan, "Siz de var mısınız?" diyerek basketbolcular Berkan Durmaz ve Tolga Geçim'i de kampanyaya katılmaya davet etti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU