Eski AK Parti Milletvekilinden Diyanet’e tepki: VIP cuma görüntülerini kınıyorum, Cumhurbaşkanımızın siyasetine yönelik suikast girişimi

Eski AK Parti Milletvekili Metiner, Beştepe’de kılınan cuma namazına sert ifadelerle tepki gösterdi

Fotoğraf: AA

Eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Beştepe’de kıldırdığı cuma namazına sert tepki gösterdi.

Metiner, “Diyanet seçkinleri” ifadelerini kullanarak, “VIP cuma görüntüleri hiçbir şekilde kabul edilemez” dedi.

Twitter’dan bir video paylaşan Metiner, kılınan namazın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “milletin gönlünde taht kurmuş siyasetine yönelik suikast girişimi” sözleriyle niteledi.

Metiner şunları söyledi:

Yazıklar olsun diyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kınıyorum. Kendileri sağlık gerekçesiyle cuma ve vakit namazlarını yasakladılar. Dinimizin emriydi, doğru bir karardı. Hepimiz harfiyen uyduk, uyuyoruz. Peki bu karara başta Diyanet İşleri Başkanı olmak üzere, Diyanet’in seçkinlerinin uymaması neyin nesidir, hangi akla hizmettir? Bugün paylaşılan VIP cuma görüntüleri hiçbir şekilde kabul edilemez. Millete yasak olan Diyanet seçkinlerine yasak değilse, bu asla kabul edilebilir bir durum değildir.

Cuma namazının Beştepe’de yapılıyor olması, asla kabul edilemez. Sanki Cumhurbaşkanımız oradaymış, o istiyormuş diye böyle bir Cuma namazı kılındığı algısı oluşturmak, Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsında, milletin gönlünde taht kurmuş siyasetine de yönelik suikast girişimi de değil de nedir? Son derece üzgünüm. Diyanet’i şiddetle kınıyorum

Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında camilerde cemaatle yapılan ibadetlere ara verildi. 

Ancak Beştepe Külliyesi’nde bulunan Millet Camisi’nde cuma namazı, cemaatin din görevlilerinden oluştuğu bir grupla kılındı.

Namazı kıldıran isim ise, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş.

Cuma hutbesini irat eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, giderek artan salgın tehlikesi sebebiyle ülke genelinde cuma namazlarının kılınamadığını hatırlattı.

Erbaş, "İslam medeniyetinin en önemli coğrafyalarından olan cennet vatanımızda, İslam toplumunun şiarlarından biri olan cuma namazı ibadetinin devam etmesi ve namaza gidemediği için milletimizin yaşadığı üzüntünün bir nebze giderilebilmesi adına salgın tehlikesi bitinceye kadar Türkiye'de sadece bir yerde, şu an içinde bulunduğumuz Millet Camisi'nde Başkanlığımız tarafından belirlenen çok az sayıda cemaatimizle cuma namazı eda edilecektir" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU