Koronavirüsten kurtulan hastanın bıraktığı dokunaklı mesaj viral oldu

Ön saflardaki sağlık çalışanları salgınla mücadelede fedakarlık yapıyor

Bir sağlık personeli Cremona’daki Oglio Po hastanesi yoğun bakım ünitesinde koronavirüs hastalarını tedavi ediyor / 19 Mart 2020 (Reuters)

Cleveland Kliniği'nden yakın zamanda taburcu edilen Kovid-19 hastası, bakımını üstlenen yoğun bakım ünitesi personeline teşekkür mesajı bıraktı. Hasta, mesajını sağlık çalışanlarının onla sık sık iletişim kurduğu izolasyon odasını ayıran cam kapının üzerine yazdı. Cleveland Kliniği, mesajı Instagram'da paylaştı.

Mesajda, "Bu pencere, hayatımdaki en etkili pencere oldu. Beni ve başkalarını hayatta tutmak için çok çalıştığınızı izlediğim günlerde benim için harcadığınız zaman için size teşekkür edemedim. Aynı sevgi ve desteği size gösterme şansım muhtemelen olmayacak ama hepinizin rock yıldızı olduğunu düşündüğümü bilmenizi istiyorum" ifadeleri yer aldı.

Not, "Bazılarınızın iyi ve bazı kötü geceler geçirdiğini gördüm ama her gece tutarlı bir şekilde insanlarla ilgilendiniz" diye devam etti.

Hasta notu sonlandırırken şunları ekledi:

Bugün bu yoğun bakım ünitesinden farklı bir kişi olarak ayrılıyorum. Sadece siz beni tıbben iyileştirdiğiniz ve Tanrı bana yol gösterip rehberlik ettiği için değil aynı zamanda kendini başkalarının bakımına ve ilgisine adamış böyle harika insanlar olduğunu bildiğim için. Tanrı her birinizi kutsasın.

Ohio eyaleti sağlık bakanlığına göre perşembe itibarıyla Ohio'da 184'ü hastaneye yatırılmış 704 doğrulanmış Kovid-19 vakası bulunuyor. New York Valisi Andrew Cuomo, salı günü yoğun bakıma alınan 75 hasta olduğunu, New York'taki enfeksiyon oranının arttığını söyledi ve eyaletin, 40 bin kişinin yoğun bakımda olacağı bir sağlık krizinden iki hafta uzakta olabileceğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Doktorlar, hemşireler, sağlık görevlileri ve diğer sağlık personeli salgına karşı ön saflarda yer alıyor. Birçok sağlık çalışanı, hastalığın ailelerine bulaşmasını önlemek için olağanüstü önlemler almaya başladı. Ohio'da pediyatri hemşiresi olan Heather Tubbs Cooley, The Washington Post'a geçen hafta yaptığı açıklamada doktor kocasının çocuklarıyla etkileşime girmeden önce kıyafetlerini garajda çıkardığını, üstünü değiştiğini ve duş aldığını söyledi.

Doktorlar Kovid-19'a, bazen ölümcül şekilde yakalanıyor. Virüsün şubatta yayılmasıyla 29 yaşındaki Çinli doktor Peng Yinhua, Vuhan'daki hastalarla ilgilenmek için düğününü erteledi. Dr. Yinhua, 21 Şubat'ta virüs sebebiyle hayatını kaybetti.

Kovid-19'un ciddiyetine dair alarmı ilk kez veren 34 yaşındaki Li Wenliang, 7 Şubat'ta yaşamını yitirdi. Ardında hamile eşini ve oğlunu bıraktı.

67 yaşındaki emekli doktor Jean-Jacques Razafindranazy, Fransa'daki Compiègne Hastanesi'nin acil servisinde işe döndü. 21 Mart'ta hayatını kaybetti.

Kovid-19 hastasının notunu Instagram'da paylaşan Cleveland Kliniği'nin gönderisinde şu ifadeler yer alıyor:

Tüm tıbbi görevlilere, hepimizin moralini yükseltiyor ve bize ilham veriyorsunuz.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU