Gözaltına alınırken polis tacizine uğrayan öğrenci konuştu: Bu utanç kesinlikle polise aittir

Ankara'da TAYAD eyleminde gözaltına alınırken polisin elle tacizine maruz kalan Merve Demirel suç duyurusunda bulunacak

Ankara Sakarya Caddesi’nde katıldığı eylemde gözaltına alınırken polisin tacizine uğrayan üniversite öğrencisi Merve Demirel Artı TV’ye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yarın suç duyurusunda bulunacağını söyleyen Demirel, "Polisin haysiyetsizce yaptığı muamelenin yarattığı utanç kesinlikle polise aittir" dedi.  

“Taciz elbette genç bir kadın olarak beni çok rahatsız etti. Böyle insanların görevde olmaması lazım. Psikolojik etkisi çok daha büyük olabilirdi, ben güçlü durmaya çalıştım. Arbede yaşandı, direndiler deniliyor. Bu bahane götürmeyecek bir şey. Çok açık bir taciz var. Hep yapıyorlardı, ama üstünü örtüyorlardı, burada üzeri örtülemeyecek.”

 


“Utanç onlara aittir”

Merve Demirel TAYAD’ın açlık grevindeki avukatlara destek eyleminde maruz kaldığı polis tacizini bir tür işkence olarak nitelendirdi. 

“İşkence sadece fiziksel zarar değildir, bu da bir işkencedir. Haysiyetsizleştirilen, itibarsızlaştırılan ben değilim, tacizci polistir. Toplumda böyle bir algı var; tecavüzcülerin tacizcilerin, onursuzca muamele yapanların yarattığı utanç kadınlar üzerine yüklenmeye çalışılıyor. Bu utanç onlara aittir. Bu bilinci kazandığımızda biz kadınlar olarak kesinlikle utanmamalıyız.”

Artı TV'de konuk olduğu programda yaşadıklarını anlatan Merve Demirel başörtülü olmasının da bağlamından çıkarıldığını söyledi AK Parti’yi eleştirdi.

“16 yıldır bir AKP iktidarı var bu ülkede. Söylemlerini özellikle başörtüsü üzerinden dillendiriyor. 28 Şubat'ta yaşananlardan sonra başörtülü kadınlara güvenli bir yaşam varan da AKP. Ama kendi hakkını aramak isteyen bir başörtülüye yapılan bir taciz var. Hiçbir şekilde dillendirmiyorlar bunu. Aksine polisin yaptığı bu tacizin, polis kayıtları üzerinden ilerleyen bir şey de var sosyal medyada. Bunun çok etkisi olduğunu da düşünüyorum. Başörtüsü meselesinden dolayı, biraz bağlamının dışına çıktığını düşünüyorum. Bu AKP'nin ikiyüzlülüğünü ortaya koyuyor. Hiçbir söylemlerinde samimi değiller.”

DAHA FAZLA HABER OKU