EBA TV içerikleri ilk günden tartışma yarattı

Ortaokullara Adnan Menderes’in idamını anlatan çizgi film izletilmesi, ders öncesinde yayınlanan Demokrat Parti belgeseli ve ders aralarında ilahi çalınması sosyal medyada kimi velilerin tepkisini çekti

Koronavirüs salgını nedeniyle eğitime verilen bir haftalık ara uzaktan eğitimin başlaması ile sona erdi.

İlk dersi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yaptığı TRT-EBA TV ile Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden yapılan uzaktan eğitimde kullanılan içerikler ilk günden tepki çekti.

Uzaktan eğitim sisteminde ortaokul öğrencilerine 27 Mayıs 1960 darbesinin ardından yargılanan ve idama mahkum edilen dönemin başbakanı Adnan Menderes'in asılma sahnesinin animasyon olarak izletilmesi eleştirildi.

EBA TV’de öğrencilere derslerden önce Demokrat Parti belgeseli izletilmesi ve ders aralarında da ilahi dinletilmesi de sosyal medyada birçok veli tarafından tepkiyle karşılandı.

 

 

EBA TV'ye gösterilen tepkiler, veliler ile sınırlı kalmadı.

Aralarında eğitimci Aydın Gür, "Saadet Öğretmen" olarak bilinen okul öncesi öğretmeni Saadet Özkan, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşçı ile tarihçi Sinan Meydan'ın da bulunduğu isimler, söz konusu içeriğin çocuklar için uygun olmadığı gerekçesiyle eleştiride bulundu.

 

 

  

DAHA FAZLA HABER OKU