Idris Elba, Oprah’a konuştu: İnsanların görünüşte iyi olup hastalığı kolayca yayabilmeleri endişe verici

Idris Elba'nın ardından eşi Sabrina Dhowre-Elba da testinin pozitif çıktığını açıkladı

Test sonucu pozitif çıkan Dhowre-Elba eşiyle birlikte kalma kararını savundu (Instagram/Oprah Winfrey)

Koronavirüs testinin pozitif çıktığını duyuran ve kendini tecrit altına alan aktör Idris Elba ve eşi Sabrina Dhowre-Elba, ABD’li ünlü televizyoncu Oprah Winfrey’ye röportaj verdi.

Daily Mail'de yer alan habere göre Elba’nın son filminin çekildiği New Mexico’da kendilerini karantina altına alan çift yaşadıkları sürecin ayrıntılarını anlattı.

Facetime üzerinden yapılan röportajda Sabrina Dhowre-Elba, kendisine yapılan testin de pozitif çıktığını açıkladı. Dhowre-Elba, “Oprah aslında bu sabah benim testimin de pozitif çıktığını öğrendim” dedi.

Hastalığın kendisinde de çıkmasının ardından eşi Idris Elba’yla birlikte tecrit kararını savunan Dhowre-Elba, “Onunla olmak istedim” dedi. Dhowre-Elba, hissettiği “eş içgüdüsü” nedeniyle Idris Elba’yla ilgilenmek istediğini söyledi.

Sağlık durumuyla ilgili konuşan Dhowre-Elba, “İnsanların koronavirüs semptomu diye umacağı hiçbir şey hissetmiyorum ki bu gerçekten tuhaf. Önümüzdeki haftalarda değişebilir. Herkesi bilgilendirmeye devam edeceğiz” diye belirtti.  

Röportajda konuşan ünlü aktör de, büyük bir semptom hissetmediğini ve kendini iyi hissettiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Elba, “İnsanların muhtemelen bu hastalığı taşımaları ve görünüşte iyi olup bunu kolayca yayabilmeleri ilginç ve endişe verici” dedi.

Çift, tecrit altındayken birlikte kaliteli vakit geçirmeye odaklandıklarını, video oyunları ve satranç oynadıklarını, yemek yaptıklarını söyledi.

Eşinin gitar çalmayı öğrenmeye başladığını ve kendisine seranat yaptığını anlatan Dhowre-Elba, “Biliyor musunuz çok da fena değil. Çalmasına aldırmıyorum. Romantik denebilir” diye belirtti.

Sosyal medyayı yanlış bilgi değil, gerçekler ve pozitiflik yaymak için kullanma çağrısında bulunan Dhowre-Elba, “İnsanların diğer insanları düşünmeyi bırakmasını istemiyorum. Sosyal mesafenin bu kadar önemli olmasının nedenlerinden biri de bu; sadece kendinizi değil görebileceğiniz diğer insanları da korumak. Bu, beraberlik zamanı” dedi.

Idris Elba ise Amerikalıların, hükümeti herkesin koronavirüs testine kolay erişim sağlayacak kaynaklar üzerinde çalışmaya teşvik etmesini istedi.

Idris Elba, pazartesi günü eşiyle birlikte bir video paylaşarak koronavirüs testinin pozitif çıktığını doğrulamış, çift aralarındaki sosyal mesafeyi korumadıkları için eleştirilmişti.

Elba 4 gün önce paylaştığı bir diğer videoda eleştirilere yanıt vermiş ve “riski hesapladıklarını” ifade etmişti.

Elba, 4 Mart’ta bir araya geldiği bir kişinin koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından test olmak için doktoruyla iletişime geçtiğini söylemişti.

Aktör son olarak sağlığının kötüleştiğini öne süren sahte haberin ardından durumunun kritik olduğunu yalanlamıştı.

Worldometers’ta yer alan verilere göre dünya çapında koronavirüsle enfekte olanların sayısı 315 bini aştı. Yaklaşık 96 bin kişinin iyileştiği bildirilirken, 13 bin 500’den fazla kişinin de hayatını kaybettiği belirtiliyor.
 

Independent Türkçe, Daily Mail, The Oprah Magazine

DAHA FAZLA HABER OKU