Aktör Idris Elba koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı: Bölünmüş, b*ktan bir dünyanın içinde yaşıyoruz

Elba, Twitter’dan koronavirüs testine dair açıklamada bulundu

Fotoğraf: Reuters

Aktör Idris Elba koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Elba sosyal medyadan yaptığı paylaşımda testin pozitif çıktığına dair, "Bölünmüş, b*ktan bir dünyanın içinde yaşıyoruz. Ama şimdi birlik olup birbirimizi düşünme zamanı" yorumunu yaptı.

Elba şu ifadeleri kullandı:

Bu sabah Kovid-19 test sonucum pozitif çıktı. İyi hissediyorum ancak virüse maruz kalma olasılığını öğrendiğimden bu yana kendimi izole ettim, karantinaya aldım. Şu ana dek hastalığın hiçbir belirtisi yok. Evde kalın. Ellerinizi yıkayın, insanlarla mesafenizi koruyun. Sanıyorum böylesi bir durum karşısında en iyi şey şeffaflık. Bölünmüş, b*ktan bir dünyanın içinde yaşıyoruz. Ama şimdi birlik olup birbirimizi düşünme zamanı. Nasıl olduğumu bildirmeye devam edeceğim, sakin ve pozitif kalın.

Dünyada ve Türkiye’de son durum ne?

Dünyada Kovid-19 tanısı konan kişilerin sayısı 150 bini aşarken, ülkeler salgının yayılmasını önlemek amacıyla tedbirlerini artırmaya devam ediyor.

Çin'de salgın nedeniyle yaşanan can kaybı 3 bin 193'e çıkarken, tespit edilen vaka sayısı da 3 bin 610'unun durumu ciddi olmak üzere 80 bin 824'e yükseldi.

Çin'den sonra virüsten en fazla etkilenen ülke olan İtalya'da ise hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saat içinde 175 kişi artarak bin 441'e çıktı. Vaka sayısı ise 21 bin 157 olarak açıklandı. İtalya'da Sağlık Bakan Yardımcısı Pierpaolo Sileri ve Eğitim Bakan Yardımcısı Anna Ascani'de de virüs tespit edildi.

Türkiye’de ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsle ilgili toplam vaka sayısının 18 olduğunu açıkladı.


İçişleri Bakanlığı ise yayımlanan genelgeyle, bu gece yarısından itibaren tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan düğün salonu, çalgılı müzikli lokanta, kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları, çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine durdurulmasına karar verdi.
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU