İran'da son 24 saatte 123 kişi daha hayatını kaybetti, vaka sayısı 20 bini geçti

Ülkede koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı bin 556’ya yükseldi. Virüsü yenen 7 bin 635 kişi ise taburcu edildi

Fotoğraf: AFP

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının en çok etkilediği ülkelerden biri olan İran’da ölü ve vaka sayısı hızla artmaya devam ediyor.

İran devlet televizyonuna göre, Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, son 24 saatte ülke genelinde virüs nedeniyle 123 kişinin daha yaşamını yitirdiğini belirtti.

Cihanpur, toplam can kaybının 1556'ya çıktığını belirterek, vaka sayısının da 966 kişi artarak 20 bin 610'a ulaştığını ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

7 bin 635 taburcu edildi

Cihanpur, şu ana kadar virüs nedeniyle tedavi gören 7 bin 635 kişinin iyileşerek hastanelerden taburcu edildiği bilgisini verdi. Buna göre, iyileşenler ve ölenler çıkarıldığında ülkedeki aktif koronavirüs vaka sayısı 11 bin 419 oldu. 

Son bir haftaya bakıldığında İran'daki vaka ve ölüm oranlarında bugün düşüş gözlendi.

Şu ana kadar ülkedeki en yüksek günlük can kaybı 149 olmuştu.

Verilere göre, İtalya ve Çin'in ardından en çok can kaybının yaşandığı ülke olarak İran yer alıyor.

İran'da 28 milyon kişi sağlık taramasından geçti

İran'ın yarı resmi haber Ajansı Fars'a konuşan, Sağlık Bakan Yardımcısı Ali Rıza Reisi, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında şu ana kadar 28 milyon kişinin sağlık taramasından geçtiğini ve kurallara riayet edilmesi halinde salgının haziranda ortadan kalkabileceğini söyledi. 

Reisi, Koronayla Ulusal Mücadele Seferberliği kapsamında şu ana 80 binden fazla test yapıldığını belirtti. 

Ülke genelinde bin 200 sağlık merkezinin faaliyet gösterdiğini ve şüpheli vakaların test edildiği laboratuvar sayısının 55'e çıkarıldığını aktaran Reisi, "Hastanelerde yaklaşık 40 bin yatak bu salgınla mücadele için tahsis edildi. Bunlardan yüzde 50'si koronavirüs hastalarıyla dolu" dedi. 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU