Ankara'daki toplantıda çıkan kararı Bakan Kasapoğlu açıkladı: Türkiye'deki tüm ligler ertelendi

Gençlik ve Spot Bakan Mehmet Kasapoğlu, koronavirüs salgının tedbirleri kapsamında lig maçlarının ertelendiğini açıkladı

Fotoğraf: AA

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin gelişmeleri değerlendirmek üzere futbol, basketbol, voleybol federasyonları ve Kulüpler Birliği Vakfı başkanlarıyla bir araya geldi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, toplantı sonrası spor karşılaşmalarında koronavirüs salgınına karşı alınacak tedbirlerle alakalı açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin, salgın ilk ortaya çıktığı andan itibaren tedbirlerini alan ilk ülkelerden biri olduğunu vurgulayan Kasapoğlu, “Tedbirlere harfiyen uyulması bizim inin çok önemli. Devletimizin tüm kurumları ellerinden geleni yapıyor. Virüsün en çok etkilediği alanlardan biri spor. Salgının kontrol altına alınamadığı birçok ülkede müsabakalar ertelenmiş durumda” dedi.

UEFA'nın EURO 2020'i bir yıl ertelenmesi kararı aldığını hatırlatan Kasapoğlu, İstanbul'da hazırlanana Şampiyonlar Ligi final maçının da ileri tarihe ertelendiğini belirtti.

Salgına karşı mücadelede federasyon başkanlarıyla detaylı bir değerlendirme imkanı bulduklarını ifade eden Kasapoğlu şunları kaydetti:

Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında gerçekleştirilen Koronavirüs Değerlendirme Toplantısı’nda ve akabinde yapılan görüşmeler neticesinde; hentbol, voleybol, basketbol ve futbol liglerinin tamamının salgına yönelik alınan tedbirler kapsamında ertelenmesine karar verilmiştir.

“En kısa sürede liglerin başlangıç tarihlerini belirleyeceğiz”

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, liglerin ertelenmesi kararına ilişkin, “Hedefimiz liglerin en kısa sürede başlaması ve taraftarlarla birlikte statlarda olmak. En kısa sürede bu tarihleri belirleyeceğiz ve kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu’da konuya ilişkin ( “Sporcuların çekincelerini, kaygılarımızı her zaman Bakanımıza bildiriyorduk. Alınan bu karar, herkesi mutlu etmiştir. Bundan sonra alacağımız tedbirleri görüştük. Hijyen konusunda federasyonlar olarak gerekenleri yapacağız” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU