Sağlık Bakanı Koca ve İçişleri Bakanlığı, koronavirüs dolandırıcılığına karşı uyardı

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, . Sizi 184’ten arayıp bilgilendiriyor, ondan sonra geliyoruz. SABİM-184’ten size telefon gelmemişse, test amacıyla geldiğini söyleyenleri içeri almayın. Kötü niyetlilere karşı da tedbirli olalım" dedi

Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından açıklama yaparak, virüs taraması bahanesiyle dolandırıcılık yapanlara karşı uyarılarda bulundu. 

Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Sağlık Bakanlığı, koronavirüs risk taramasını çat kapı değil, planlayarak yapmaktadır. Sizi 184’ten arayıp bilgilendiriyor, ondan sonra geliyoruz. SABİM-184’ten size telefon gelmemişse, test amacıyla geldiğini söyleyenleri içeri almayın. Kötü niyetlilere karşı da tedbirli olalım" ifadelerini kullandı. 

İçişleri Bakanlığı da, uyarı mesajı yayınlayarak, dolandırıcılığa karşı 112, 155 ve 156 ihbar hatlarının aranması gerektiğini duyurdu. 

içişleri sağlık.jpg


Bakanlığın mesajında, şu ifadeler yer aldı:

Koronavirüs Risk Taraması Alo 184'ün sizi araması sonrası gerçekleşmektedir.
Vatandaşlarımızın iyi niyetinden faydalanıp hırsızlık, dolandırıcılık ve diğer suçlara meyilli kişilere karşı vatandaşlarımızın duyarlı olmasını, bu gibi konularla karşılaşan vatandaşlarımızın ivedi olarak kolluk birimlerine haber vermesini bekliyoruz.

DAHA FAZLA HABER OKU