ABD'de üst düzey koronavirüs önlemi: Beyaz Saray, Kongre ve Pentagon ziyaretçilere kapandı

3 nokta ABD’de önemli ziyaret destinasyonları arasında yer alıyor

Fotoğraf: Reuters

ABD'de etkisini artıran yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Beyaz Saray, ABD Kongresi ve Savunma Bakanlığı (Pentagon) binaları ziyaretçilere kapatıldı. 

Beyaz Saray, Kongre Binası ve Pentagon, ABD'de önemli ziyaret destinasyonları arasında yer alıyor.

Beyaz Saray, virüse karşı alınan önlemler nedeniyle bütün halka açık turları da iptal etti.

Daha önceden Beyaz Saray ziyareti için rezervasyon yaptıran kişiler de ilgili işletmelerle iletişime geçmeye yönlendirildi. 

ABD Kongresi’nden yapılan yazılı açıklamada, Kongre binalarına yapılan ziyaretlerin bugün 17.00'den itibaren 1 Nisan'a kadar askıya alındığı kaydedildi. 

Kongre ve Senato binalarına sadece Kongre üyelerinin, çalışanların, gazetecilerin ve resmi iş için gelenlerin kabul edileceğinin altı çizildi.

Pentagon Sözcüsü Alyssa Farah da Twitter'dan yaptığı açıklamada, bu sabah itibarıyla halka açık turların iptal edildiğini bildirdi.

Farah, "Haftalık 2 binden fazla ziyaretçimizden bu durumdan dolayı özür dileriz ancak bizim ilk önceliğimiz, halkımızın güvenliği." değerlendirmesinde bulundu. 

120’den fazla ülke ve bölgede görüldü

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs salgını nedeniyle dünyanın birçok ülkesi virüsün yayıldığı ülke ve bölgelere uçuşları durdurma, sınırları kapama, insan girişlerini yasaklama ve kısıtlama getirme tedbirlerine başvuruldu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dün yaptığı açıklamada dünya çapında 120'den fazla ülke ve bölgede 120 binden fazla kişiye bulaşan koronavirüs nedeniyle "küresel acil durum" ilan ederken, salgının "pandemi" (küresel salgın) olarak karakterize edilebileceği değerlendirmesinde bulundu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU