Bakan Kasapoğlu, "Seyircisiz maç" tartışmalarına son noktayı koydu: Şu an için gündemimizde yok

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, "Maçların seyircisiz oynanması durumu şu an için gündemimizde yok" dedi

Fotoğraf: AA

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve 4 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine yol açan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, spor organizasyonlarını etkilemeye devam ediyor. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Türkiye'de koronavirüs şüphesi olan bir vatandaşın test sonucunun pozitif çıktığını bildirmesinin ardından sosyal medyada, "futbol maçlarının seyircisiz oynanması gerektiği" tartışmalarına Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu son noktayı koydu. 

Bakan Kasapoğlu, maçların seyircisiz oynanması durumunun şu an için gündemlerinde olmadığını belirterek, şöyle konuştu: 

Gençlik faaliyetlerimizi, gerek gençlerimizin yurt dışı seyahatleri, yurt dışından gelen gençlerimizin kamplarla ilgili çalışmaları, diğer organizasyonları, bu çalışmalarla ilgili olarak mart ve nisan ayındaki çalışmalarımızı ertelemiş durumdayız. Özellikle gençlik kamplarımızdaki uluslararası çalışmalarımızı da ertelemiş durumdayız.

Derbi maçın seyircisiz oynanması tartışıldı

Koronavirüsün etkisini gösterdiği dünyanın birçok ülkesinde spor organizasyonlarının iptal edilmesi, seyircisiz oynanması ya da ileri bir tarihe ertelenmesinin ardından Türkiye'deki birçok sosyal medya kullanıcısı, dünya ile aynı yöntemin uygulanması önerisinde bulundu. 

Sosyal medya kullanıcıları, Süper Lig'in 26. haftasında Galatasaray'ın Türk Telekom Stadı'nda Beşiktaş'ı konuk edeceği derbi maçın seyircisiz oynatılması gerektiğini savundu.

15 Mart Pazar akşamı saat 19.00'da oynanacak derbi maçta 52 bin 650 seyirci kapasiteli Türk Telekom Stadı'nın tamamen dolması bekleniyor. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU