Kavala'dan casusluk suçlamasına yanıt: Öncekilerden daha saçma

Kavala casusluk iddiası için, “AİHM’in ihlal kararını boşa çıkartmaya yönelik” değerlendirmesi yaptı

Fotoğraf: AA

Hakkındaki casusluk suçlaması ile bir kez daha tutuklanan cezaevindeki Osman Kavala, suçlamalara avukatları aracılığıyla yanıt verdi.

Kavala, "Öncekiler gibi hiçbir delile dayanmayan, ancak öncekilerden daha da saçma olan bu iddianın, Yargı Reformu paketinin getirdiği, iddianame öncesi 2 yıllık tutuklama süresi kısıtlamasını ve AİHM’in ihlal kararını boşa çıkartmaya yönelik olduğu açıktır" dedi.

Kavala, Gezi Parkı davasında beraat etmesinin ardından 15 Temmuz soruşturması kapsamında yeniden gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Kavala’nın hakkında yeni bir soruşturma açıldığı öğrenilmişti.

‘Siyasal veya askeri casusluk' suçlaması yöneltilen Kavala, İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanmıştı.

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında ‘siyasal veya askeri casusluk‘ suçundan tutuklanan Kavala, bu son karara dair bir açıklama yaptı.

Şahsına yönelik son iddiayı 'öncekilerden daha da saçma' olarak niteleyen Kavala, normal karşılanması halinde bu tutumun ceza davaları için tehlikeli bir örnek oluşturacağına dikkati çekti.

Kavala’nın avukatları aracılığıyla yaptığı açıklama şöyle:

Öncekiler gibi hiçbir delile dayanmayan, ancak öncekilerden daha da saçma olan bu iddianın, Yargı Reformu paketinin getirdiği, iddianame öncesi 2 yıllık tutuklama süresi kısıtlamasını ve AİHM’in ihlal kararını boşa çıkartmaya yönelik olduğu açıktır.

Tutukluluğumu ne pahasına olursa olsun devam ettirme niyetinin, yargı mensuplarını yasaları ihlal etme noktasına sürüklemiş olduğunu görmek son derece üzücü ve endişe vericidir. Normal karşılanması halinde bu davranış, ceza davaları için tehlikeli bir örnek oluşturacaktır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU